Nieuwe singles

Nieuwtjes van de week (4 – 10 maart)

Nieuwe singles

Nieuwtjes van de week (4 – 10 maart)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: het afscheid van The Prodigy-legende Keith Flint, commotie rond Micheal Jackson-documentaire en dubieuze ticketverkopers concert Post Malone ontmaskerd.

Frontman The Prodigy Keith Flint stapt uit het leven

Deze week namen we afscheid van een legende en innovatieve entertainer. Keith Flint werd op maandag dood teruggevonden in zijn woning in Essex. De politie meldde een verdacht overlijden maar even later deelde Liam Howlett via de officiële Instagram-pagina van The Prodigy dat Keith zelf uit het leven stapte. De band annuleert nu ook alle aankomende concerten waaronder ook hun set op Suikerrock en Lowlands.

 

Leaving Neverland: censuur en duiding maar tegelijk stijging in aantal streams voor de king of pop

Het was ongetwijfeld hét thema van deze week: de documentaire over het vermeend seksueel misbruik van Michael Jackson. Naar aanleiding daarvan meldde VRT op maandag dat het omzichtiger ging omspringen met het draaien van zijn muziek. Geen censuur zoals bij BBC Radio 2, maar wel extra duiding en context. Ondertussen is het album Number Ones terug aan het klimmen in de Britse hitlijsten. Op een paar uur tijd steeg het 44 plaatsen in de iTunes album-hitlijst. In Amerika kende de verkoop van Michaels werk dan weer een dip. In Londen protesteerde fans van Jackson dan weer. Ze kwamen woensdag op straat en bepleisterde de rode dubbeldekker bussen met posters.

GOAT Festival in Bree een grote oplichting

Op 8 en 9 juni zou er in Bree het GOAT festival worden georganiseerd met onder andere Chris Brown, French Montana en Boef. De ticketverkoop liep vlotjes maar de organisatie laste het festival plotsklaps af. De website werd offline gehaald, net zoals de Facebook- en Instagram-profielen en ook de telefoonnummers van de organisatoren zijn afgesloten. De politie van Bree riep deze week op om geen tickets meer te kopen en aangifte te doen. Na die oproep schoot de organisatie in paniek en is het aangekochte tickets beginnen terugbetalen.

Ook fraude bij Post Malone-tickets

Zo’n honderd fans zullen maandagavond het Sportpaleis niet in mogen voor het concert van Post Malone. Dit omdat ze hun ticket uit handen van fraudeurs kochten die tickets aan woekerprijzen online zetten. Via een nieuwe software konden 170 mensen geïdentificeerd worden die 8.000 tickets aankochten voor verschillende concerten om ze nadien door te verkopen met winst. Wie zo’n ticket in handen heeft zal de toegang geweigerd worden aan de inkom van het Sportpaleis maandag, maar krijgt wel de kans om een ticket te kopen (het concert is nog niet uitverkocht) en zal begeleid worden bij het indienen van een klacht om zo hun geld terug te krijgen.

Binnen rocken, buiten roken-campagne van kom op tegen kanker

Naast babbelaars in de zaal, ergeren heel wat concertgangers zich ook aan rokers tijdens concerten. Het is al bijna 10 jaar verboden om te roken in concertzalen en toch gebeurt het nog. Sterker nog, volgens controles van Volksgezondheid wordt het rookverbod op café beter nageleefd. Kom Op Tegen Kanker sloeg daarom de handen in elkaar met onder andere Live Nation, concertorganisatoren en zalen als AB, Vooruit, Lotto Arena en Sportpaleis om een actie op poten te zetten. Tijdens 12 concerten zullen er polsbandjes worden uitgedeeld met daarop #smokefreeconcerts om rokers op het verbod te wijzen.

Roméo Elvis doet het samen met Damon Albarn op nieuwe album

Op 12 april verschijnt het nieuwe album van Roméo Elvis. Op Chocolat doet hij het niet alleen. Naast samenwerkingen met Zwangere Guy en Témé Tan zagen we op de tracklist deze week ook een bijzondere naam staan: Damon Albarn zal te horen zijn op het negentiende en laatste nummer “Perdu”.

Jack White verklapt zijn geheime techniek

Het album van The Raconteurs is in volle constructie. Deze week gaf de band alvast een voorsmaakje met een behind the scenes video op Instagram. Jack White legde er zijn techniek uit. In de studio wordt de mix uitgezonden op een FM frequentie die steeds verandert, zodat White en zijn collega’s ernaar kunnen luisteren vanuit Jack’s Tesla. Ze geven hun feedback dan via een walkie talkie door aan de sound engineer in de studio. Een uitermate slimme techniek die ongetwijfeld een geweldig album zal opleveren.

Arcade Fire op de soundtrack voor Dumbo

Op 29 maart verschijnt de nieuwe versie van de eeuwenoude Disney klassieker Dumbo. Niet alleen de beelden zijn nieuw, ook de soundtrack werd onder handen genomen. “Baby Mine” kreeg een opfrisbeurt van Arcade Fire. Frontman Win Butler heeft een speciale band met het nummer en de film: ‘er is een scène met een locomotief in de originele film waar een instrument, de Sonovox, gebruikt wordt waar mijn grootvader in de jaren 30 beroemd mee werd. Telkens ik de film zag, dacht ik dat hij het was.’ De song is nog niet uit, maar je kan alvast een voorsmaakje horen in de teaser.

Tomorrowland Winter gaat van start

Dit weekend ging Tomorrowland van start, niet in Boom maar wel in Alpe d’Huez. De wintereditie van het festival lokt zo’n 30.000 skiërs naar de bergen om er te skiën en après-skiën op de beats van onder andere Paul Kalkbrenner, Armin van Buuren, Netsky, Martin Garrix, Lost Frequencies en Martin Solveig, verspreid over acht podia. Naast entertainment op en naast de pistes, is er ook een controlecenter aanwezig met onder meer een professionele weerman. De feestvierders kunnen nog tot 16 maart genieten van het dance festival in de sneeuw.

Vijftig jaar Woodstock lekt zijn line-up mondjesmaat na financiële zorgen bij artiesten

Deze week werden enkele namen voor het Woodstock festival bekendgemaakt. Onder andere Imagine Dragons, The Killers, Santana en Chance the Rapper zullen optreden op de vijftigste verjaardag van het festival. Dit omdat er eerder deze week bezorgdheid was rond de financiële kant van het festival. Het wordt niet georganiseerd door een reus als Live Nation en managers eisten daarom dat hun artiesten op voorhand de volle pot betaald werden. Dankzij die transacties weten we nu al een deel van de line-up. Voor de overige namen is het nog afwachten. Woodstock vindt plaats op uurtje van de originele locatie in New York van 16 tot 18 augustus.

Alle nieuwe nummers van de week in een lijstje

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Prodigy, Nas en De La Soul voor Lokerse Feesten!

Ook vandaag een doosje met nieuwe namen voor de festivalzomer van 2024! Dit keer is Lokerse Feesten opnieuw aan de beurt, en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.