Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Jacklin – “Pressure To Party”

Australië staat bekend voor zijn kangoeroes, koala’s en ook wel een beetje voor Julia Jacklin. De 28-jarige singer-songwriter uit de Blue Mountains is inmiddels toe aan haar derde langspeler, die op 22 februari uitkomt. Met haar debuut Don’t Let the Kids Win wist ze de indie wereld in een mum van tijd te veroveren en ook opvolger Eastwick/Cold Caller wist ons te overtuigen. De goed gebekte Julia Jacklin staat bekend voor haar scherpe teksten en doordachte indie-sound die meestal zeer optimistisch klinkt.

“Pressure To Party” volgt op twee reeds zeer goede singles en is wellicht het laatste voorsmaakje van haar nieuwe album Crushing. Terwijl haar vorige single “Head Alone” volgens ons al een veel optimistischer sound had dan het kritische “Body”, doet ze er bij “Pressure To Party” nog een extra portie dynamiek bij, waardoor het nummer meteen één van haar meest energieke nummers tot nu toe is. De typische alternatieve indierock sound neemt op het nieuwe nummer de bovenhand en we storen er ons helemaal niet aan want het blijft haar goed af gaan. Binnen iets minder dan een maand weten we dan ook hoe de rest van het album klinkt.

Op 8 april staat de Australische zangeres in de AB Club, waarvoor je nog steeds tickets kan kopen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1585 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FeaturesWedstrijden

Tien tips voor Trix in het najaar + win duotickets

We kunnen er weer aan beginnen: het concertseizoen. Hopelijk verloopt dit seizoen normaler dan de vorige twee jaar en kunnen we alle…
AlbumsRecensies

Julia Jacklin – PRE PLEASURE (★★★★): Poëtische eenvoud

Een van de meest fascinerende singer-songwriters die de laatste jaren de muziekscène betrad, is de Australische Julia Jacklin. In 2016 bracht ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Jacklin - "Love, Try Not To Let Go"

Binnen een dikke maand brengt Julia Jacklin eindelijk nog eens een langspeler uit, en afgaande op de singles lijkt dat weer een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.