banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Myrkur – “Jupiner”

Myrkur is het black-folk-metal project van de Deense muzikante Amalie Bruun. Met drie full lengths en nu de tweede ep is ze op zijn minst een bezige bij te noemen, als je weet dat ze sinds 2014 bezig is. Amalie heeft haar vorige albums volledig zelf ingespeeld en gezongen. Dan mag je gerust spreken over een talentvolle muzikante. Het vorige album Mareridt werd vorig jaar hier reeds besproken, en werd ook met goede kritieken ontvangen.

Deze ep is geen volledige weerspiegeling van wat ze normaal doet. “Juniper” is eerder een mooie popsong geworden waar haar mooie stem meer centraal wordt gezet. Strijkers openen het nummer samen met een mooi vocaal popdeuntje. De enige distorted gitaren horen we tijdens het refrein, maar dat is eerder een onderbreking dan een noodzakelijke aanwezigheid. Een nummer dat na enkele keren beluisteren wel wat hitpotentieel heeft. “Bonden og kragen” is gezongen in het Scandinavisch en is wederom een demonstratie van ‘Kulning’, een traditionele Scandinavische zangtechniek om vee te roepen. De uitermate hoge tonen die ze zonder moeite haalt, zijn hier weer typisch aanwezig. Wel een typisch nummer, maar op een ep klinkt het jammer genoeg niet sterk genoeg. Op een album klinkt zo’n nummer wel als een mooie aanvulling en variatie.

Geen geschreeuw deze keer, wat sommige fans zal verrassen. Wel een sterke “Juniper” en een typische “Bonden og kragen”. Dit zal deze donkere dagen nog van pas komen. 16 december staat ze in Tilburg in de 013, maar dit zal voorlopig het enige nieuwe materiaal zijn.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Golden Liar"

Het Zwitsers-Amerikaanse Zeal & Ardor is het ultieme bewijs dat metalmuziek, vijftig jaar na haar bestaan, innoverend kan blijven. De groep rond…
LiveRecensies

Samhain Festival @ Muziekodroom: De duisternis omarmen

Op 31 oktober vierden de Kelten eeuwen geleden Samhain, ook wel gekend als de overgang van de zomer naar de winterperiode. Nu…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron Maiden – Senjutsu (★★★½): Veel gegaloppeer, maar ook verrassingen

Iron Maiden behoeft geen introductie, dus we gaan meteen over naar het volgende: in de aanbevelenswaardige Metallica-podcast ging het op een bepaald…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.