Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Myrkur – “Jupiner”

Myrkur is het black-folk-metal project van de Deense muzikante Amalie Bruun. Met drie full lengths en nu de tweede ep is ze op zijn minst een bezige bij te noemen, als je weet dat ze sinds 2014 bezig is. Amalie heeft haar vorige albums volledig zelf ingespeeld en gezongen. Dan mag je gerust spreken over een talentvolle muzikante. Het vorige album Mareridt werd vorig jaar hier reeds besproken, en werd ook met goede kritieken ontvangen.

Deze ep is geen volledige weerspiegeling van wat ze normaal doet. “Juniper” is eerder een mooie popsong geworden waar haar mooie stem meer centraal wordt gezet. Strijkers openen het nummer samen met een mooi vocaal popdeuntje. De enige distorted gitaren horen we tijdens het refrein, maar dat is eerder een onderbreking dan een noodzakelijke aanwezigheid. Een nummer dat na enkele keren beluisteren wel wat hitpotentieel heeft. “Bonden og kragen” is gezongen in het Scandinavisch en is wederom een demonstratie van ‘Kulning’, een traditionele Scandinavische zangtechniek om vee te roepen. De uitermate hoge tonen die ze zonder moeite haalt, zijn hier weer typisch aanwezig. Wel een typisch nummer, maar op een ep klinkt het jammer genoeg niet sterk genoeg. Op een album klinkt zo’n nummer wel als een mooie aanvulling en variatie.

Geen geschreeuw deze keer, wat sommige fans zal verrassen. Wel een sterke “Juniper” en een typische “Bonden og kragen”. Dit zal deze donkere dagen nog van pas komen. 16 december staat ze in Tilburg in de 013, maar dit zal voorlopig het enige nieuwe materiaal zijn.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Liturgy - Origin of the Alimonies (★★★★½): Perichoresis van muziek, filosofie en drama

Ongeveer een jaar geleden legde Liturgy eigenhandig de metalwereld eventjes lam met H.A.Q.Q., een grensverleggend magnum opus dat zich op de valreep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Portrayal Of Guilt - "It's Already Over" & "Masochistic Oath"

De herfst is in het land en de duisternis valt wat vroeger dan we gewend zijn. Daar hoort een portie duistere muziek…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Trust No One"

Zeal & Ardor is al enkele jaren een prominente muzikale belichaming van de strijd tegen racisme. De Zwitserse Manuel Gagneux gooide enerzijds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.