Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig – “Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit”

Het is al een druk jaar geweest voor De Jeugd Van Tegenwoordig. Een concerttour in het voorjaar, een festivaltour deze zomer en dit najaar opnieuw een tournee doorheen Nederland en België. Dat alles stond in het teken van het zesde album Luek dat het viertal dit jaar uitbracht.

“Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit” is de eerste nieuwe single die we te horen van De Jeugd sinds de nieuwe plaat. Het nummer is een diepe trap-song met een erg harde sound. Geen erg toegankelijke muziek, maar het bewijst wel dat De Jeugd in vele stijlen thuis is. We kennen ze natuurlijk van hun uptempo en vrolijke nummers maar met “Ik Kwam Haar Tegen In De Mospit” bewijst de groep dat ze ook een ruiger en donkerder kantje hebben.

De single is de voorbode van het nieuwe album van De Jeugd Van Tegenwoordig. Op 9 november droppen ze namelijk hun zevende (!) langspeler. De plaat zal Anders (Different) heten en zal qua geluid weer helemaal ‘anders’ klinken dan Luek. Begin december komen de rappertjes hun nieuwe plaat voorstellen in Antwerpen, Leuven en Gent. Die shows zijn jammer genoeg al allemaal uitverkocht.

Website / Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

De Jeugd Van Tegenwoordig - Moderne Manieren (★★★★): Ongeëvenaarde Nederlandstalige hiphop

Eindelijk, na bijna vijf jaar zonder nieuw album, is De Jeugd Van Tegenwoordig terug van weggeweest. Jeugdig zijn ze ondertussen allang niet…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 2): De regen als hoofdrolspeler

De eerste zaterdag van de Lokerse Feesten was aangebroken. Ook al verbruikte Nederland vrijdag heel wat energie, we zijn nog maar aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig - "Dat Mag Niet"

Nog minder dan drie weken en dan komt De Jeugd Van Tegenwoordig eindelijk met een nieuw album naar buiten. Dat is alweer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.