Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Jacklin – “Body”

Julia Jacklin is duidelijk een jongedame die van aanpakken weet. Nadat ze haar debuutalbum uitbracht in 2016, kregen we vorig jaar een dubbele single met “Eastwick/Cold Caller”. Dit jaar bracht ze met haar band Phantastic Ferniture ook een debuutplaat uit en het lijkt daar niet bij te blijven. Vandaag brengt de jongedame namelijk terug een solonummer uit. “Body” is de titel en het bevat een duidelijke boodschap.

‘The song speaks for itself I think, but I’d say it’s just a very long and exaggerated sigh – born from feelings of powerlessness when it comes to the impossible task of representing yourself the way you think is right; personally and professionally. When you feel like everything is for the taking no matter what you do.’ Weet Jacklin er nog over te zeggen.

Muzikaal is de song heel rustig. Het bevat een simpele gitaarlijn, subtiele percussie en natuurlijk de uitgesproken stem van Jacklin. Verder is er een piano in het geheel te vinden die de song voorziet van de nodig dramatische proporties. Na enkele luisterbeurten komt de boodschap van het nummer ook heel goed aan, en Jacklin brengt die over op een subtiele, maar toch niet mis te verstane manier. “Body” is een zeer fijn nummer dat toont dat de dame ook gegroeid is in het maken van nummers en de subtiliteit heel goed beheerst.

2900 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Phoebe Lou - "Dusk"

De Zuid-Afrikaanse Alice Phoebe Lou ruilde een paar jaar geleden haar beroep als vuurdanseres in voor een carrière in muziek. Langzaam maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Julia Jacklin - "to Perth, before the border closes" & "CRY"

Het is ondertussen alweer bijna twee jaar geleden dat we nog eens iets van Julia Jacklin hoorden. Toen bracht de Australische singer-songwriter…
AlbumsRecensies

Julia Michaels – Inner Monologue Part 2 (★★★): Persoonlijk en breekbaar

‘Belofte maakt schuld,’ zo moet Julia Michaels gedacht hebben deze week. Een half jaar na haar ep Inner Monologue Part 1 stuurt ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.