Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Childish Gambino – “Summertime Magic” & “Feels Like Summer”

Donald Glover maakt de laatste maanden furore in de muziekwereld. Na zijn wereldwijde hit “This Is America”, steengoeie serie Atlanta (die hij regisseerde, schreef en waarin hij acteerde) en een glansrol als Lando Calrissian in de Star Wars spin-off film, lijkt het alsof de man alles wat hij aanraakt in goud verandert. Hij had al een nieuw album beloofd later dit jaar (zijn laatste als Childish Gambino) en nu komt hij terug met twee (!) nieuwe nummers.

“Feels Like Summer” en “Summertime Magic” zijn, hoe kan het ook anders, zomerse liedjes. Op Spotify staan de nummers zelfs gebundeld als een ‘Summertime Pack’. Dat doet ons wat vermoeden dat dit slechts tussendoortjes zijn en misschien niet op het album terecht zullen komen. Het contrast met het harde en politieke “This Is America” kon niet groter zijn. In “Summertime Magic” bezingt Glover een vakantieliefde met een dikke laag stroop en luchtige electronica, terwijl “Feel Like Summer” dan weer veel soulvoller klinkt. Beide nummers komen minder hard binnen dan eerdere singles, maar ze zijn nog altijd perfect om je zomerse afspeelijst mee aan te vullen.

Voor een show in België of omstreken is het nog altijd afwachten. Childish Gambino staat dit weekend dan wel op Bilbao BBK Live in Spanje, op een hopeloos uitverkocht concert in Zenith in Parijs na tourt de man uitsluitend in Amerika en Nieuw-Zeeland.

Related posts
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (3 mei - 9 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
AlbumsRecensies

Q – The Shave Experiment (★★★½): Experiment van lage tonen en hoge falsetto's

Een jaar na het uitbrengen van zijn tweede album Forest Green brengt Q een nieuw experiment uit en dit kan je letterlijk…
AlbumsRecensies

Thundercat - It Is What It Is (★★★½): Open en bloot

  Thundercat is naast Kamasi Washington en Mr. Oizo een van de grootste namen van het Brainfeeder label van zijn goede vriend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.