Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig – “Glasbak”

Dat De Jeugd Van Tegenwoordig nog lang niet versleten is, daarover kunnen we het eens zijn. Begin dit jaar brachten ze hun nieuwe album Luek nog uit, gevolgd door een volledig uitverkochte Belgische tournee met stops in Kortrijk, Gent, Leuven en Hasselt. “Ze staken die hele stad in de fik.”

Vandaag komt het viertal alweer met nieuwe muziek. De single heet “Glasbak” en staat volledig in het teken van het veertigjarig bestaan van de glasbak. Veertig jaar geleden kwam de eerste glasbak te staan in ’s Hertogenbosch en dat is reden genoeg voor De Jeugd om er een catchy nummer over te maken vergezeld van een vette videoclip. Het is opnieuw een typisch nummertje voor De Jeugd en Vjèze Fur zorgt voor een erg aanstekelijk refrein dat direct in je hoofd blijft steken: “Scherven brengen geluk, voor jou gooi ik elke vitrinekast stuk”.

Hun Belgische tournee hebben ze dus al afgerond, maar gelukkig staat ook het festivalseizoen voor de deur. Echte fans kunnen De Jeugd deze zomer onder meer spotten op enkele Nederlandse festivals maar ook op eigen bodem op 1 september op Laundry Day.

Website / Twitter / Facebook

17 mei 2018

About Author

Jonas Verstichel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief