Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles King Gizzard & The Lizard Wizard – “Beginners Luck” & “All Is Known”

Tegen het einde van dit jaar moet dat vijfde album van King Gizzard & The Lizard Wizard toch eens uitkomen. Ze hebben nog iets meer dan twee weken tijd, dus dachten ze ‘we lossen even uit het niets twee singles op iTunes’. Gelukkig bestaan er oplettende fans die dit hebben opgemerkt, waardoor we (net geen maand na Polygondwanaland) naar nieuw materiaal van de band kunnen luisteren. Over die laatste plaat van dit jaar zei King Gizzard al dat het zou bestaan uit allemaal liedjes die niet op hun vier voorgaande, conceptplaten, pasten. Met “Beginners Luck” en “All Is Known” hebben we alvast het idee dat hij zal bestaan uit uitersten.

“Beginners Luck” is een rustige jazzy track dat een soort van sfeervol tripnummer is. Het heeft een lekkere vibe, een fijne fluit en past perfect op een chille avond waarbij drank en drugs gemoeid zijn. “All Is Known” bevat dan weer de typische energieke vibe dat een King Gizzard & The Lizard Wizard nummer tegenwoordig heeft. Moshen is hierbij nooit ver weg. Leg de twee songs naast elkaar en je zou nooit zeggen dat ze van dezelfde hand zijn, maar hiermee toont King Gizzard alweer hun veelzijdigheid. Wat een band!

De nummers staan voorlopig enkel op de Australische iTunes, maar een held plaatste ze al op YouTube! Hoera!

12 december 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief