Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fickle Friends – “Hard To Be Myself”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fickle Friends – “Hard To Be Myself”

Fickle Friends’ vrolijke popdeuntjes konden de oren van radiozender BBC Radio 1 al bekoren mede dankzij hun deal met Polydor Records begin 2016. Het Britse vijftal bracht sindsdien al een tiental catchy singles uit en vliegt heen en weer naar Los Angeles om hun debuutalbum op te nemen dat begin volgend jaar zou moeten verschijnen. De band is fan van Two Door Cinema Club en Phoenix en die invloeden zijn duidelijk te horen in hun muziek. De sound van Fickle Friends lijkt op die van The 1975 en heeft een eighties kantje. Ook nieuwe single “Hard To Be Myself” mengt graag synths en gitaren.

“Hard To Be Myself” heeft een duidelijk feest-kantje. Een stevige beat opent het lied en frontvrouw Natti Shiner zingt net voor het refrein herhaaldelijk ‘party with me’, maar er volgt geen grote drop zoals je die zou verwachten. In het refrein zingt Shiner hoe moeilijk het is jezelf te zijn. Ook in de ingetogen strofes geeft ze toe dat ze in ‘a constant state of war’ zit. Die zelfreflecterende tekst staat haaks op hetgeen je hoort: vrolijk gitaargetokkel, een beat recht uit de club en eighties synths.

Related posts
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2024 (Festivaldag 0): Eindelijk verlossing

Hola Primavera! Het is een begroeting die we de komende vier dagen nog vaak zullen horen. Na verschillende concertavonden eerder deze week,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Happy Customers"

De Noord-Ierse mannen van Two Door Cinema Club hebben er intussen al heel wat jaren opzitten. Van rasechte indiepop over een met…
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.