Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fickle Friends – “Hard To Be Myself”

Fickle Friends’ vrolijke popdeuntjes konden de oren van radiozender BBC Radio 1 al bekoren mede dankzij hun deal met Polydor Records begin 2016. Het Britse vijftal bracht sindsdien al een tiental catchy singles uit en vliegt heen en weer naar Los Angeles om hun debuutalbum op te nemen dat begin volgend jaar zou moeten verschijnen. De band is fan van Two Door Cinema Club en Phoenix en die invloeden zijn duidelijk te horen in hun muziek. De sound van Fickle Friends lijkt op die van The 1975 en heeft een eighties kantje. Ook nieuwe single “Hard To Be Myself” mengt graag synths en gitaren.

“Hard To Be Myself” heeft een duidelijk feest-kantje. Een stevige beat opent het lied en frontvrouw Natti Shiner zingt net voor het refrein herhaaldelijk ‘party with me’, maar er volgt geen grote drop zoals je die zou verwachten. In het refrein zingt Shiner hoe moeilijk het is jezelf te zijn. Ook in de ingetogen strofes geeft ze toe dat ze in ‘a constant state of war’ zit. Die zelfreflecterende tekst staat haaks op hetgeen je hoort: vrolijk gitaargetokkel, een beat recht uit de club en eighties synths.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends - "Alone"

Dat de vrienden van Fickle Friends sterk zijn in het maken van vrolijke indieknallers, is ondertussen al lang geen verrassing meer. Het…
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends - "Not In The Mood"

Het vrolijke viertal Fickle Friends weet hoe ze iedereen vrolijk kunnen krijgen met hun muziek. Sinds 2014 brengt de band muziek uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.