Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DZ Deathrays – “Shred For Summer”

Al enkele weken zat DZ Deathrays op sociale media te teasen dat er nieuwe muziek aankwam. Vandaag is dat wachten eindelijk voorbij en deelt de band “Shred For Summer”. De Australiërs hebben dus duidelijk zin in de zomer (daar is het nog steeds winter). Over een eventuele nieuwe plaat werd nog niets verteld, maar wij wachten vol ongeduld op een opvolger voor Black Rat uit 2014. Met deze single kunnen we ondertussen al weer even weg. De band komt in september ook naar Europa, maar slaat België over, een gemiste kans.

“Shred For Summer” wordt vergezeld door een psychedelische clip. De song zelf is dat allerminst. Het begint met een schreeuw waarna het duo een melodie inzet die je meteen met de band associeert. De ‘yeah’ die daar op volgt, geeft je meteen zin om een pintje in de hand te nemen en op en neer te springen om vervolgens dat bier in het rond te gooien. DZ Deathrays is nooit de meest vernieuwende band geweest, maar weet wel altijd een bevrijdend gevoel te creëren in hun muziek en dat is dit keer niet anders. ‘I Feel Heavy’ wil je zwaar meebrullen en op de gitaarmelodieën kan je niet anders dan headbangen. DZ Deathrays serveert een zomeranthem voor de liefhebbers van gitaren, zo hebben we het graag.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

3387 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DZ Deathrays – “Make Yourself Mad”

DZ Deathrays is een Australisch punktrio afkomstig uit de stad Brisbane. Ze draaien ondertussen al even mee, hun debuutalbum Bloodstreams werd uitgebracht in…
LiveRecensies

DZ Deathrays @ Trix Bar: Iets te brave rockers

Al sinds 2008 is DZ Deathrays een band die zijn opwachting maakt in de Australische muziekscene. Toen was het nog met ruwe,…
AlbumsRecensies

DZ Deathrays - Positive Rising, Pt. 1 (★★★★): Positief eerste deel

Er zijn zo van die bands die een urgente drang hebben naar evolutie. De vraag die we ons dan stellen is waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.