Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Myrkur – “Ulvinde”

Er zijn twee muziekgenres waar Scandinavië om bekend staat, folk en metal. Componist en multi-instrumentalist Amalie Bruun combineert beiden als Myrkur. Ze brengt dan nog niet eens zomaar metal, maar black metal. Ook blijft ze niet bij de traditionele instrumenten. Zo gebruikt ze in haar laatste nieuwe single, “Ulvinde”, een soort van Zweedse harp met toetsen, viool, mandola en folk drums. Haar vocals variëren van hemelse tonen tot rauwe, duistere screams en ‘kulning’, een oude Scandinavische techniek gebruikt door herders. Haar derde album, Mareridt (vertaald Nachtmerrie), verschijnt op 15 september bij Relapse Records.

Het nummer komt rustig op gang, met een intro die snel aan intensiteit groeit. Dan schenkt Bruun ons het genot van haar hemelse stem, bijgestaan door enkel achtergrondzangeressen, waarna ze ons op wat kulning trakteert. Heel aanstekelijk, zo’n lokroep voor vee. Dan begint echter de nachtmerrie met enkele schrikwekkende growls, screams en trage, stevige gitaren. Gelukkig kunnen we even later terug wegdromen bij haar fijne vocals, voor het nummer met nog wat kulning eindigt. Bruun heeft met haar mix van folk en black metal een geweldige formule gevonden, die keer op keer lijkt te werken. Door steeds te vernieuwen zorgt ze ervoor dat het niet eentonig blijft en ze telkens unieke nummers kan afleveren.

Facebook / Instagram / Website / Bandcamp

 

28 juli 2017

About Author

Cedric Van Esbroeck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief