Nieuwe singles

Uitgelicht: London Calling in Paradiso Amsterdam

Na vijfentwintig jaar heeft het Amsterdamse festival London Calling al een heuse geschiedenis achter de rug. Bands als The XX, Florence & The Machine, Warpaint, Foals, Bloc Party, Editors, Snow Patrol, Tame Impala, Jack Garrett en ga zo maar verder, speelden er voor hun grote doorbraak. Voor het vijfentwintigjarig nodigen ze geen speciale gasten uit, maar zijn er wel weer leuke groepen te ontdekken. Extra fijn is dat er dit jaar meer vrouwen op het podium staan. 16 van de 28 acts bevatten minstens één vrouw, iets wat ook op SXSW en The Great Escape al het geval was.

Op de affiche staan Pond, The Districts, Black Honey, British Sea Power, Traams, Flyying Colours, Miya Folick, Goat Girl, Palace, Föllakzoid, Skegss, Hazel English, Priests, The Courtneys, Gold Class, Ron Gallo, HMLTD, White, Kane Strang, Gabriella Cohen, Childhood, Fazerdaze, Mannequin Pussy, She-Devils, Middle Kids, Charlotte Day Wilson, Jay Som en Alma. Die laatste vier zijn ook al gratis te zien met je passe-partoutkaarten op de pre-party van London Calling, op 20 mei in Paradiso Noord.

London Calling is dus zoals altijd een ontdekkingstocht. We pikken er enkele bands uit die je zeker niet kan missen. Gabriella Cohen is al enkele jaren bezig maar tekende onlangs bij Captured Tracks, het label van onder meer Mac DeMarco. Haar debuut Full Closure and No Details is een verzameling van ruwe songs met wat lo-fi invloeden en een uitmuntende stem. Iets wat live wel eens tot een uniek moment kan leiden.

Stevig kan het ook met Mannequin Pussy op vrijdag. De band uit Philadelphia leverde met Romantic een fantastisch debuut af. Korte punk songs met de nodige energie en passie. De band werd overal getipt  en nu ook door ons! Om het die dag wat dromeriger te maken is er Fazerdaze. De dame uit Nieuw-Zeeland maakt lo-fi dreampop die wat doet denken aan Hazel English, die ook op de affiche pronkt. Even weg van de wereld samen met een hemelse stem, het kan!

Verder is er ook garagerock te vinden op het festival met de Australische bende Skegss en de Britse dames van Goat Girl. Die eerste klinken als hun landgenoten Dune Rats en maken simpele songs over skaten, die tweede klinken zoals Courtney Barnett en maken vuile rock die live naar het schijnt heel indrukwekkend is. Twee bands die perfect zijn om eens lekker in een moshpit bij te belanden, maar dat kan evengoed bij The Districts, Traams of HMLTD.

Tot slot komen ook de liefhebbers van reverb aan hun trekken. Flyying Colours brengt psychedelische shoegaze die live helemaal tot zijn recht komt. De band stond op de vorige editie van London Calling en komt dit jaar gewoon terug. Daarnaast is ook Pond, de psychedelische band rond Nick Albrook (ex Tame Impala) van de partij. Zij stellen hun nieuwste plaat voor in Amsterdam. We raden jullie vooral aan om de volledige line-up te checken want wie weet zit er wel een nieuwe, grote band tussen die jij als eerste kan ontdekken!

Van de organisatie van London Calling mogen we ook enkele passe-partoutkaarten weggeven voor het festival. Daarmee kan je op 26 én 27 mei bands ontdekken op Londen Calling in de Paradiso in Amsterdam én je mag op 20 mei ook gaan feesten op de pré-party in diezelfde Paradiso. Daarvoor hoef je niet echt veel te doen, gewoon een antwoord geven op volgende vraag: Welke artiest op de line-up geniet jouw voorkeur en waarom (vooral de reden is belangrijk)? Stuur dit door samen met je gegevens naar wedstrijd@dansendeberen.be en wie weet zien we elkaar daar! De meest originele antwoorden maken kans op een ticket voor het festival!

3588 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Flyying Colours @ Trix (Café): De laatste schoenendans

Al sinds 2011 heeft Melbourne een shoegazeband dat zich Flyying Colours noemt en in die tijd verschenen al drie studioalbums. Het meest…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mannequin Pussy - "I Got Heaven"

Een vlammend brouwsel van rauwe expressie en bevrijdende creativiteit, zo presenteert de band Mannequin Pussy zich in hun meest recente muzikale escapade….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GUM - "Minor Setback" (feat. Ambrose Kenny-Smith)

GUM of liever de Australiër Jay Watson is het meest bekend als livedrummer bij Tame Impala en stichtend lid van Pond. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.