Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Wonder – “Lifetimes”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Wonder – “Lifetimes”

Het Londense indie-pop duo Oh Wonder doorbrak vorige week hun maandenlange stilte met een ultravrolijke nieuwe single. Vandaag kondigen Anthony en Josephine met “Lifetimes” ook meteen hun tweede album Ultralife aan. Ze namen de productie weer volledig in eigen handen en de opnames voor het album gebeurden grotendeels in Londen. Hun thuisstudio is echter niet geluiddicht en dat bemoeilijkte de zaken. “Onze studio ligt op een drukke baan, waar twee busroutes samenkomen,” vertelt Anthony, “Door al dat verkeer konden we enkel liedjes inzingen na 10u ’s avonds.” Bussen zijn niet te horen op de nieuwe single, wel een invloed uit Canadese hoek. De twee waren namelijk erg onder de indruk van Drake’s concert in de Londense O2-arena. Het mag dan ook niet verbazen dat Anthony zich aan een Drake-esque strofe waagt in hun nieuwe single “Lifetimes”. De single is bovendien een liefdeslied voor het klimaat, alhoewel dat niet meteen duidelijk is.

De eerste seconden herkennen we Oh Wonder meteen: frisse harmonietjes die ondersteund worden door opbeurende synthesizers en een vrolijk pianootje. Na de intro is het duo even de weg kwijt. Een simpel hiphop-ritme ondersteunt de rap-uitstap van Anthony. Gelukkig brengt het verlossende refrein de twee terug thuis. Het aanstekelijke rijmpje “seconds, minutes, hours, lifetimes” sluit het liefdevolle refrein af. De tweede strofe klinkt even cryptisch en onwennig als de eerste. Dat het lied over klimaatverandering gaat, wordt pas duidelijk in de laatste lijn: “Please make way for climaphobes. Two degrees, you’re spilling seas.” Afronden doet Oh Wonder op “Lifetimes” met een paar schattige vogeltjes die hun vreemde trekjes op deze eenzijdige single snel doen vergeten.

Facebook/Twitter/Instagram

Ultralife” het tweede album van Oh Wonder komt uit op 16 juni bij Island Records.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single That Woman – “I Was Aching”

Afgelopen maart kondigde Josephine Vander West, de ene helft van Oh Wonder, aan bezig te zijn met een soloalbum. Hiervoor werkt ze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle That Woman - "Hymn For A Woman"

Zo’n kleine tien jaar geleden werd in Londen de band Wonder Wonder opgericht. Na de release van hun eerste twee songs werden…
AlbumsRecensies

Bad Sounds - Escaping from a Violent Time, Vol. 3 (★★★): Vrijblijvend optimisme

Het Britse Bad Sounds doet het al enkele jaren bijzonder goed in het altpop genre, en dan vooral op het eigense Engelse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.