Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DZ Deathrays – “Pollyanna”

Vanuit het land waar kangoeroes huppelen komt de nieuwe knaller van DZ Deathrays de oceaan overwaaien. De langharige formatie uit Brisbane start ‘down under’ binnenkort aan hun grootste tournee tot nu toe. De tweede single “Pollyanna” uit hun derde plaat, laat tot dan alvast wat woestijnzand opwaaien.

Pollyanna‘ klinkt zoals de betekenis van het woord, ‘bitter’. Een zore, maar spacey gitaarintro legt beslag op onze ritmisch meestampende voeten. Verder klitten de hooks als koalahaar aan je lichte herfsttrui. Daarnaast structureren de uitgebalanceerde drum en basgitaar de boel beter dan choreografen van een Noord-Koreaanse parade. Ten slotte werd dit alles gedrenkt in een hoorbare ‘Aussie-surf’ punksoep. Smaakt dit naar meer? Het derde studioalbum van de Australische kruisbestuiving tussen Royal Blood en Kasabian zal niet lang meer op zich laten wachten. Volgens ons zullen ook fans van onze Belgische hoekstenen Black Box Revelation en Triggerfinger aan DZ Deathgrips een plezier beleven.

Benieuwd naar meer DZ Deathrays? Boor een gat doorheen de aardlagen naar de andere kant van de wereld of, ietwat comfortabeler,  klik op een van de volgende links:

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Beluister de ruwe diamant ‘Pollyanna‘ via de link onderin:

129 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "SCRIPTVRE"

Even zag het ernaar uit dat het lot van Kasabian definitief bezegeld was. Zanger Tom Meighan werd in 2020 met zijn klikken…
InstagramLiveRecensies

Royal Blood @ Lotto Arena: Strakke rockorkaan

Niet alleen de weergoden zijn ons dezer dagen goed gezind, ook de rockgoden blijken in opperbeste ‘rock on’-stemming te verkeren. Gisteren streek…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - "Honeybrains"

Deze zaterdag trekt Royal Blood eindelijk op hun grootste tour tot dusver en om dat te vieren trakteren ze de fans op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.