Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle CRX – “Ways To Fake It”

crx-671x377-1

Bij The Strokes zat er nog één bandlid zonder soloproject. Nick Valensi schreef wel al nummers met Sia en speelde gitaar op de plaat van Brody Dalle maar iets op zichzelf nee dat niet. Dus dacht hij: “Laat ik er ook maar één maken”. CRX is de naam en we hebben geen idee waarvoor het staat. Wat we wel weten is dat de band bestaat uit Richie Follin van Guards en nog wat andere, minder bekende artiesten. Voor de debuutplaat die op 28 oktober uitkomt kregen de band ook hulp van Josh Homme, dat kan al eens tellen!

Eerste single “Ways To Fake It” is een powerpop song die niet zo ver weg ligt van wat The Strokes doen. De basis van dit nummer bestaat uit strakke riffs die een opgewekte sfeer doorheen het volledige liedje brengen. De song klokt af op de drie minuten en heeft niet meer nodig. Het is strak, aanstekelijk en heeft een onmiskenbaar catchy refrein. Mooie zang van Valensi en sprankelende synths van Follin met nog wat leuke gitaren er bij om het geheel compleet te maken. Denk aan The Killers of Two Door Cinema Club. Het was dus al eens de moeite om te wachten tot hij met zijn soloproject kwam want het is wel degelijk erg leuk.

Facebook / Twitter

8 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief