Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Black Mountain

black-mountain

Begin 2016 kondigde Black Mountain aan dat ze voor het eerst sinds 2010 nog eens een  echte nieuwe plaat zouden uitbrengen. “IV” komt uit op 1 april en krijgt vandaag zijn eerste single van iets meer dan acht minuten. “Mothers Of The Sun” is een mini-epos in de typische stijl van Black Mountain. Na een korte intro van iets meer dan drie minuten komt gitarist Stephen McBean met een fantastische riff op de proppen. Vanaf dan wordt het enkel maar beter. Iets meer dan een minuut later volgt een geniale solo die zo door Led Zeppelin kon zijn gemaakt. Wanneer de zangeres er dan nog eens bijkomt krijgen we een Goat-gevoel. De volle acht minuten zijn door de band vernuftig gebruikt. Black Mountain klinkt erg psychedelisch op dit nummer. Dat hoor je niet alleen maar zie je ook in het filmpje. Met enkele strakke gitaren als draagvlak ronden ze het geheel perfect af.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

11 februari 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief