Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Welly – “Deere John”

Een nieuwe dag, een nieuwe gitaarband om te ontdekken. Het piepjonge Welly lost pas sinds 2022 regelmatig singles, maar begint stilaan op stoomsnelheid te geraken. Het geluid van de band volgt ook het elan van wat tegenwoordig zo goed scoort onder muziekfanatiekelingen. Qua tempo en hooks is het vijftal namelijk ergens te vinden op het spectrum dat post-brexit postpunk stilaan is geworden, maar door de aanstekelijkheid en bijzonder aangename groove zijn ze ongetwijfeld veel toegankelijker dan heel wat genrecollega’s. En nee, “Deere John” gaat niet over tractors.

‘Vrolijk’ is misschien wel het sleutelwoord voor “Deere John”. Van bij de eerste seconde vuurt de band de ene na de andere riff op je af, die dan vervolgens nog een hele dag in het hoofd blijft rondgalmen. Van te veel lawaai of distortion is er bovendien helemaal geen sprake. De single vindt een uitstekende balans tussen nooit aflatende intensiteit en subtiliteit die elk bandlid een kans in de spotlight gunt. We kunnen er veel over zeggen, maar eigenlijk is het heel erg simpel: “Deere John” is een bijzonder plezante single en Welly een bijzonder plezante band. Soms moet het dan ook niet meer zijn dan dat.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

169 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DEADLETTER – “Relieved”

We waren sterk onder de indruk van het samenspel van DEADLETTER op “Mother” en nu, enkele dagen voor hun passage op Werchter,…
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fold Paper - "Nothing To Report"

Met de doorbraken van bands als black midi en Squid, was het geen verrassing dat heel wat nieuwe bands zouden meesurfen op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.