Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Esther de Jong – “Verspilde Tijd”

© Jantina Talsma

De Friese Esther de Jong maakt, zoals ze dat zelf noemt, ‘dagboekmuziek’. Dit mogen we lezen als zwaarmoedige liedjes met af en toe een vleugje humor. Daar is ze al een tijdje mee bezig en als ze samen met een band optreedt, zijn er zelfs invloeden van Radiohead en Elbow te bespeuren. In 2020 verscheen haar debuut-ep Van Mij en op 9 juni verschijnt dan eindelijk haar debuutalbum Even Over Leven. Van die langspeler krijgen we nu “Verspilde tijd”.

“Verspilde tijd” begint klein met wat gitaar en langzaamaan wordt deze steeds dreigender. Voortgestuwd door de drums, komen langzaam een batterij strijkers de sfeer nog dreigender maken en eindigt het nummer, zoals ook te aanschouwen is in de bijpassende videoclip, ietwat bozig. Al deze elementen zorgen er dan ook voor dat het muzikaal en visueel mooi wordt en ons bijgevolg ook prikkelt. Want zeg nu zelf, wachten in een rij voor de kassa, je administratie doen of bij de kapper zitten is toch verspilde tijd?

Esther de Jong stelt haar nieuwe album Even Over Leven voor op 9 juni in de Neushoorn in Leeuwarden en op 11 juni in L’Archiduc in Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.