LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 23/10 @ De Serre (Hasselt)

Het was gisterenavond aan Hasselt om te tonen wat het in zijn mars heeft. De voorlaatste voorrondes van Limburg gingen door in De Serre, waar deze keer zeven acts het beste van zichzelf mochten geven. Het werd een heel uiteenlopende avond met een moeilijke keuze voor de jury. De uitgekozen winnaars mogen zich tijdens de finale op 18 december nog een laatste keer bewijzen, en wie weet wordt een daarvan de winnaar van Sound Track.

Siemen Hellinx, ook wel bekend als Simm, kreeg de eer om de avond te openen. De jongeman had een set vol stevige r&b in combinatie met hiphop voor ons in petto. Er was zelfs een vleugje Genk aanwezig om de Limburgse sferen te behouden. Zijn stem, die aansluit bij engelenzang, deed de ruimte draaien en opeens belandden we in zijn hoofd vol gedachten. We kregen nummers te horen met pure emoties en eerlijke woorden, geserveerd aan een ietwat verlegen publiek.

Vervolgens was het aan Monks, de Limburgse Daan Claes. Met een groot applaus kon hij aan zijn set beginnen. Als een van de openers is het niet altijd even makkelijk om het publiek op gang te krijgen, maar zodra hij begon te draaien, geraakte de zaal steeds voller en kregen de aanwezigen al snel de prikkel om mee te dansen. Hoe kon het ook anders? Met zijn positieve sfeer en dansbare deuntjes wist hij iedereen aan te steken. Waar hij mee begon, werd zijn set ook afgesloten: veel applaus. En al dit enthousiasme was zeker en vast verdiend.

Het publiek even enthousiast houden als bij Monks, was een moeilijke taak. Dat ondervond ook Niels Orens. Zijn deuntjes waren allesbehalve dansbaar, wat de zaal niet altijd even goed begreep. Muzikaal deed Orens het nochtans niet slecht. De combinatie van akoestische en elektronische geluiden maakte van de nummers iets zeer experimenteel, waar jammer genoeg niet iedereen voor open stond. Op den duur werden de deuntjes dan ook wel wat eentonig met weinig variatie, maar er zit zeker potentieel in.

Ook Tiphe wist ons niet meteen te bekoren. De rapper uit Dilsen-Stokkem waagt zich aan Engelse teksten, wat misschien wel in zijn voordeel speelt. Jammer genoeg ontbrak het zijn nummers aan zelfzekerheid en kracht. De beats, die hij compleet zelf maakt, zaten goed. Ook tekstueel kon hij er wel wat van, nu alleen nog de uitvoering van de nummers. We hebben er in ieder geval vertrouwen in dat het helemaal goed komt met hem, zodra hij ook in zichzelf gelooft.

Dan was het aan Sevens, een naam die ons niet onbekend is. Hij heeft al behoorlijk wat bereikt op korte tijd: hij haalde net 20.000 maandelijkse luisteraars op Spotify en gaat binnenkort op tour in Nederland. Dit wordt allemaal vergeten tijdens zijn deelname aan Sound Track, waar er puur naar zijn stem geluisterd wordt, en wat voor eentje. Het publiek kreeg een aantal nummers te horen van zijn onlangs uitgebrachte debuut-ep Poetry In Motion. Naast de diepere teksten was het vooral zijn krachtige stem die de zaal stil kreeg. We kunnen zonder twijfel zeggen dat dit een van de betere optredens was die avond.

Na Sevens bleven we in de rustigere sferen hangen met Caspar Auwerkerken. Na zijn afwezigheid in de voorrondes van Leopoldsburg wegens ziekte, kreeg hij nu de herkansing in Hasselt. Een thuismatch voor hem. Ook Caspar heeft zijn kunnen al bewezen, maar zijn optredens blijven een plezier voor de oren. Met ontroerende muziek kon hij zelfs het lichtjes beschonken publiek stil krijgen. Zijn performance deed enorm denken aan Tamino, een man met enorm talent waarvoor hij in de toekomst zeker niet zal moeten onderdoen. Hij wist ons in ieder geval te bekoren met een prachtig en professioneel concert, waardoor we er zeker van zijn dat we het laatste nog niet van hem hoorden.

De avond afsluiten lag in de handen van de Tongerse TigJez, die zijn hiphoprefreinen aan ons kwam voorstellen. De rapper kwam op met een rustige intro, maar keerde de sfeer compleet om door het starten van een moshpit. De zaal, die voornamelijk bestond uit zijn vrienden, deden allemaal volop mee. De uitbundige sfeer leidde ons af van het feit dat we stiekem toch wel iets meer hadden verwacht van hem, vooral vocaal. Zijn teksten kregen we niet altijd goed te horen door zijn enthousiasme. Vergeleken met de eerdere optredens van de avond, was dat van hem dus niet het sterkste.

Wie zal doorstoten naar de finale, wordt pas na alle voorrondes bekendgemaakt. Wij konden het toch niet laten om zelf ook even een top 3 op te stellen.

3.  Simm
2. Sevens
1. Caspar Auwerkerken

Na het zien van al dit jong geweld, kunnen we alleen maar aanraden zelf eens een kijkje te gaan nemen op een van de vele voorrondes. Een overzicht daarvan vind je hier.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
LiveRecensies

We Are Open 2024 (Dag 1) @ Trix: Strakke opener

Naar jaarlijkse gewoonte verandert Trix begin februari weer in de place to be dankzij We Are Open. Het Antwerpse showcasefestival zet hierbij…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (Brussel)

Na een reeks voorrondes langsheen jeugdhuizen in Oudergem, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Laken was het gisteren tijd voor de ontknoping van de Brusselse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.