Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (8 februari – 14 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Magnetic Spacemen – “Globetrotter”

De wereld rondreizen en nieuwe culturen ontdekken; het is al ruim een jaar lang onmogelijk. Gelukkig brengt Magnetic Spacemen met “Globetrotter” ons toch nog naar de mooiste uithoeken van deze wereld. Het garagerock viertal uit Zwolle rammelt er stevig op los op hun eerste nummer in ruim twee jaar tijd. De vocals zitten lekker droog in de mix in tegenstelling tot de instrumentatie die het nummer losjes en ongecompliceerd doen overkomen. Hopelijk mogen we snel nog eens de grens over om deze band eens aan het werk te mogen zien.

Francis Karel – “You’re Too Close”

TikTok is de plek waar de nieuwe supersterren geboren worden! Francis Karel verzamelde op het populaire platform inmiddels anderhalf miljoen volgers en bijna veertien miljoen likes met zijn humoristische reactievideos, maar daarnaast bouwt hij al een tijdje aan een muzikale carrière. Met “You’re Too Close” loste de Amerikaan-Indonesiër voor het eerst sinds 2019 nog eens een nummer en dat zit verrassend goed in elkaar.  Het popnummer heeft zowat alle ingrediënten in zich om het tot een hit te schoppen en lijkt de start te zijn van een nieuwe Francis Karel-era.

Jesswar – “Medusa”

Meer dan zestienduizend kilometer hiervandaan ligt de Fiji Republiek, een land bestaande uit 332 eilanden en heel wat talent. Een groot aantal van die eilanden is inmiddels geciviliseerd en dat maakt het voor veel artiesten gemakkelijker om hun muziek te verspreiden. De rapster Jesswar is daar misschien het beste voorbeeld van, ook al is ze inmiddels gesetteld in Brisbane. Op haar nieuwe worp “Medusa” blaakt ze van het zelfvertrouwen en toont ze ook nog eens dat ze een aardig poosje kan rappen. De beat is hard, de flow zit goed en dus kijken we al uit naar haar volgende ‘move’.

Misty Coast – “Transparent”

Al ruim een decennium bestaat Misty Coast en dat met succes. In hun thuisland Noorwegen kon het alt-popduo al een ‘Grammy’ in de wacht slepen en met hun eerste twee albums speelden ze op zowat elk belangrijk Noors festival. Op hun derde plaat (verwacht april 2021) gooit de band het echter over een ietwat andere boeg met nieuwe invalshoeken en elementen. De leadsingle “Transparent” werd deze week de wereld ingestuurd en daarvoor deed Misty Coast voor het eerst beroep op drummer Kim Åge Furuhaug. Het dromerige gehalte blijft desondanks onveranderd de hoofdrol spelen in hun muziek en maakt ook van “Transparent” een hoogvlieger.

BABii – “Shadow”

Vrijdag werd het nieuwe maanjaar ingeluid en dat vierde BABii met een gloednieuw nummer. De conceptuele artieste creëerde de laatste jaren een geheel eigen universum dat steeds boeiender en (audio)visueel rijker aan het worden is. Met “Shadow” neemt ze ons ook ditmaal weer mee op een avontuurlijke elektronische hyperpoptrip vol plotse wendingen en abstracte klanken. Toch is het nummer behoorlijk toegankelijk en ook een echte aanrader voor iedereen die niet thuis is in de elektronische undergroundwereld.

Dansen Dansen

Skepsis – “Acid”

Bijna een jaar zijn de nachtclubs al gesloten en het ziet er naar uit dat deze nog een tijdje gesloten zullen blijven, maar toch blijven er elke week stevige dansplaten uitkomen. Skepsis uit het Verenigd Koninkrijk is al jaren een vaste waarde in de bass music scene en staat steeds garant voor dikke tunes. Met “Acid” bracht de Britse dj en producer deze week zijn eerste nummer van het nog jonge jaar uit en dat is een sterke ode aan de ravecultuur. Skepsis bouwt op “Acid” vakkundig op naar een climax die er dan ook komt met een heel harde drop. Laten we hopen dat we binnenkort weer mogen raven en dat op de tonen van “Acid”.

1420 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.