Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Girl Ray – “Show Me More”

Girl Ray debuteerde in 2017 met Earl Grey, een album over volwassen worden en alle hindernissen die je daarvoor moet overwinnen. De toen nog piepjonge bandleden – Poppy Hankin, Iris McConnell en Sophie Moss waren negentien jaar – wisten niet alleen te charmeren met hun popsongs die knipoogden naar lang vervlogen decennia, maar blonken ook uit in humor en zelfrelativering. Een verfrissende combinatie. Op acht november brengt het trio uit Londen opvolger Girl uit, waarvan “Show Me More” de eerste single is.

Girl Ray omarmde het voorstel van producer Ash Workman (die ook al eerder samenwerkte met Christine and The Queens) om synths te gebruiken. Dat zorgt voor een duidelijke evolutie: de retro vibe van hun debuut wordt ingewisseld voor een sound die meer neigt naar r&b. De band omschrijft “Show Me More” zelf als ‘your classic pop banger’ en dat is het helemaal. We horen de vertrouwde stem van Poppy Hankins versmelten met groovy beats, waar we gemakkelijk een avond lang op kunnen dansen. Geslaagde transformatie dus. Al krijgen we misschien toch een beetje heimwee naar de nostalgische vibe van Earl Grey. We zijn alleszins erg benieuwd om te horen hoe Girl Ray verder zal gaan.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Japanese Breakfast @ Nest (Democrazy): Pittige indie-pop

Vorig jaar brak Japanese Breakfast door met een debuutplaat die een half uur aan knusse indie-pop bundelde. Dit jaar zorgde ze voor…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 20 - 27 augustus 2017

Na een weekje afwezigheid (wegens Pukkelpop) zijn we er opnieuw met een mooi overzicht van alle muziekvideo’s die de afgelopen week op…
AlbumsRecensies

Girl Ray - Earl Grey (★★★★): Charmant medicijn tegen groeipijn

Liefhebbers van charmante popsongs met een flinke dosis zelfrelativering en humor zullen zeker hun zin vinden in de muziek van Girl Ray….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.