Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Muse – “Thought Contagion”

Halloween is al een tijdje voorbij, maar dat kon Muse blijkbaar niet deren! Vandaag kwam hun nieuwe single “Thought Contagion” uit, een stevig rocklied met een sombere en angstige ondertoon zoals we dat van hen wel gewoon zijn. Na “Dig Down” is dit de tweede single van hun album dat in 2018 zou moeten uitkomen.

Natuurlijk herken je de stem van frontman Matt Bellamy uit de duizend en ook de muziek is typisch Muse. Ritmisch gezien is dit lied zeer sterk en de melodielijn blijft zeker hangen. In tegenstelling tot hun oudere nummers die eerder langdradig zijn, is “Thought Contagion” wat meer uptempo. Daar waar Bellamy vroeger de noten eerder liet aanslepen, zingt hij in dit nummer veel minder. Enkel de bridge en het refrein zijn echt melodieus. De clip lijkt op een futuristische versie van “Thriller” van Michael Jackson, gemixt met een vleugje cyberpunk en mythische wezens die de wereld op stelten zetten. Net zoals hun andere werken is de betekenis van het lied niet zo gemakkelijk te ontcijferen. Bellamy liet weten dat hij in de tekst refereert naar hoe de ideologie van iemand anders onze eigen ideeën en zelfs gevoelens kan beïnvloeden.

Muse blijft met “Thought Contagion” eigen aan hun stijl, maar steekt hun muziek toch in een modern jasje. Dat kunnen wij wel appreciëren!

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Screaming Females - "Brass Bell"

Dat Marissa Paternoster een gedreven artiest is, mag je gerust een understatement noemen. Ze maakt muziek met haar soloproject Noun, brengt ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - "HeartLESS"

De Britse rockgroep You Me At Six heeft met het afgelopen jaar een drukke periode achter de rug. Het vijftal ging op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter bevestigt Muse als derde headliner

Wat we eigenlijk al een tijdje wisten, wordt nu ook eindelijk officieel bevestigd: Muse speelt op Rock Werchter 2023. De band had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.