FeaturesWedstrijden

Win duotickets voor Surprise Chef, DITZ of Clubsteppin in Cactus Muziekcentrum!

© Leffingeleuren Karen Vandenberghe

Hoewel veel mensen het begrip ‘Cactus’ nog steeds linken aan het festival, is er ook doorheen het jaar heel wat te beleven in het Brugse Cactus Muziekcentrum. Zo staan er binnenkort concerten gepland van Surprise Chef en DITZ. Bassheads kunnen dan weer gaan genieten van hun geliefde lage frequenties op Clubsteppin. Klinkt als muziek in de oren? Lees dan zeker verder!

De Australische band Surprise Chef is aan zijn vijfde levensjaar bezig en maakt moody, chille muziek. In het najaar brachten ze hun tweede album uit, Education & Recreation, dat uitpuilt van de funky jazz. Ook dit jaar kwamen er al drie nieuwe nummers uit. Materiaal genoeg dus om voor te stellen op 23 mei in het Cactus Café.

Op 3 mei zal het er een pak steviger aan toe gaan. Dan zakt postpunkband DITZ uit Brighton af naar Brugge om er het Café op stelten te zetten. De thema’s waarover de band zingt – waaronder onzekerheid, gender en queerness – zijn erg actueel en keren terug op het debuutalbum The Great Regression, dat iets meer dan een jaar geleden uitkwam. Na in het voorprogramma van onder andere IDLES en Slaves te hebben gespeeld, is de tijd gekomen om zelf in de spotlights te treden.

Tenslotte denkt het muziekcentrum ook aan de liefhebbers van bassheavy bangers. Het concept Clubsteppin keert na meer dan een decennium terug en nodigt de Londense minimal dubstepartieste Sicaria uit. Haar sets kan je herkennen door de Noord-Afrikaanse invloeden en de 140 bpm beats, die het voor dubstepnormen nog redelijk rustig houden. Ook AliA neemt op 24 maart plaats achter de draaitafels. Haar eclectische en gevarieerde sets gaan van jungle over house tot soul, en weten je dansbenen ongetwijfeld te prikkelen. Support wordt voorzien door DJ Friendzone.

Loopt het water je al in de mond? Tickets voor de drie evenementen zijn te koop op de website van Cactus Muziekcentrum. Voor zowel Surprise Chef, DITZ en Clubsteppin kunnen we duotickets weggeven. Dat kan door de volgende vraag te beantwoorden: Op welke datum vond de vorige editie van Clubsteppin plaats? Een tip: ook voor het antwoord op deze vraag kan je terecht op de website van Cactus. Denk je dat je het weet? Mail het antwoord dan samen met het bewijs dat je onze Facebookpagina leuk vindt en/of ons volgt op Instagram naar wedstrijd@dansendeberen.be. Vergeet niet te vermelden naar welk evenement je graag zou gaan in de titel. Veel succes!

Related posts
LiveRecensies

High Vis @ Cactus Muziekentrum: Richting open zee

Het kan soms snel gaan voor een band. Waar High Vis vorig jaar in december nog zijn eerste show op het Europese…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens de Belgische en Nederlandse muziekindustrie

Om muziek tot bij jou te krijgen, zijn heel wat mensen nodig. Ook in België zijn heel wat enthousiastelingen dag in dag…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.