banner

FeaturesMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren organiseert achtste DB Feest met BLUAI en Salon Richie!

Het jaar loopt stilletjes aan op z’n einde en dat betekent dat de feesten voor de deur staan. Naast Kerstmis en Nieuwjaar volgt er komende maand een derde grootse feestdag: het Dansende Beren Feest! Op zaterdag 11 december zal je favoriete muzieksite het Gentse BarBroos onveilig maken in samenwerking met Rebel Rebel. Zoals we doorheen de jaren al vaak bewezen hebben, staan onze feestjes garant voor een plezante avond, maar vooral voor goeie muziek van opkomende talenten. Dit jaar bestaat onze affiche uit twee bands, BLUAI en Salon Richie, gevolgd door een afterparty met een dj-set van onze Opperbeir Niels Bruwier. Hieronder kan je onze line-up alvast wat beter leren kennen.

Zoals onze teergeliefde federale regering het ons tegenwoordig voorschrijft, zal ons Dansende Beren Feest ook rekening moeten houden met de coronamaatregelen. Dat betekent dat je zowel je Covid Safe Ticket op zak zal moeten hebben, als een mondmasker moet dragen. Een inkomticket heb je daarentegen niet nodig, want ook dit jaar is de toegang gratis! Tot dan?

Zet je alvast op aanwezig in ons Facebook-evenement en mis geen enkel nieuws!

BLUAI

BLUAI, het alter ego van Catherine Smet, is zonder enige twijfel een van de bands die in een moeilijk jaar als 2021 het meeste naam en faam wist te maken. Het viertal, bestaande uit bandleden van ILA en BLOND, mocht afgelopen zomer enkele keren fungeren als voorprogramma van niemand minder dan Mauro Pawlowski, maar had ook enkele eigen shows op de tourposter staan. En dat allemaal met nog maar één nummer op het palmares… straf! Tegenwoordig ligt alle aandacht van BLUAI op de finale van Sound Track, maar er wordt met een half oog ook al uitgekeken naar een mogelijke definitieve nationale doorbraak in 2022. Laat een ding duidelijk zijn: de doortocht op ons Dansende Beren Feest is misschien wel de laatste keer dat je het viertal van zo dichtbij kan zien!

Facebook / Instagram

Salon Richie

Ook Salon Richie heeft nog geen rijkelijk gevulde discografie, maar die maakten wel meteen indruk op ons. Niet alleen op muzikaal vlak, maar ook productioneel, want achter de knoppen zat Michael Badger, die ook zijn diensten verleende aan onder andere King Gizzard & the Lizard Wizard, Amyl & the Sniffers en SONS. Niet de minste dus, wat ons ook doet vermoeden dat het vijftal zich in de nabije toekomst misschien wel aan dat rijtje mag toevoegen. Of we ons gelijk krijgen, blijft vooralsnog een groot vraagteken. De eerste stap in dat verhaal zouden in dat geval de afbraakwerken in BarBroos worden!

Facebook / Instagram

1050 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Antwerpen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 09/10 @ De Club (Mechelen)

De tweede van vier Antwerpse Sound Track-selectierondes vond plaats in Mechelen. In het leuke zaaltje ‘De Club’ rond de ringweg kregen zes…
LiveRecensies

Shht @ BarBroos: Een vlezige massa

Gisteren vierde de videoclip van “Masterpiece” zijn derde verjaardag. Bijkomende reden tot blijdschap: de concertprogrammatie van Shht-thuisbasis BarBroos is terug van wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.