FeaturesWedstrijden

Win tickets voor Ghost (met STAKE) of Robbing Millions op Videodroom in Vooruit

Elk jaar organiseert Kunstencentrum Vooruit tijdens het Gentse filmfestival zijn Videodroom met daarin allerlei unieke performances gelinkt aan film. Een combinatie van muziek en film is onvermijdelijk en het een versterkt meestal ook het andere. Met Ghost bijvoorbeeld wordt ieder jaar een cultfilm als thema gekozen (met o.a. al The Shining en Alien) en dit jaar ging de keuze naar Mad Max. Vooruit ging samen met STAKE, de mensen van Ghost naar Santarcangelo Festival (hartje Italië) om daar een voorstelling ineen te steken.

Dat gebeurde op locatie en in samenwerking met Mutonia, een zeer eigenaardig ‘dorp in een dorp’ als het ware. Ontstaan als illegaal tentenkamp zo’n 25 jaar geleden, opgericht door een tros Britse anarchisten en ondertussen uitgegroeid tot een soort van retro-futuristisch cyberpunk-pretpark dat een vaste stop is voor vele bezoekers van het Santarcangelo Festival en nieuwsgierige reizigers. Op Videodroom toont Vooruit hierover een Lynchiaanse documentaire die daar gemaakt is over die week, aangevuld met video’s en live performances van onder andere STAKE (die met hun korte set een preview van hun nieuwe album zullen spelen).

Ook Robbing Millions komt langs in Videodroom en daar stellen ze niet enkel nieuwe plaat Holidays Inside voor. Samen met 2F4F, voluit 2Files 4Free, zorgen ze voor een visueel spektakel. Katia Lecomte Mirsky en Daya Hallé zijn de drijvende krachten achter dit audiovisuele label. Hun live scenografie is een indrukwekkende combinatie van performance, visuals, greenscreens, fantasie en de post-apocalypse.

Het volledige programma van Videodroom vind je hier, maar je kan hier ook gewoon tickets winnen. Om te winnen moet je ons vertellen wie de regisseur is van Mad Max. Stuur je antwoord samen met je concertvoorkeur (Ghost op 22 oktober of Robbing Millions op 21 oktober als onderwerp) EN het bewijs dat je ons volgt op Facebook en/of Instagrampagina door naar wedstrijd@dansendeberen.be. Veel succes!

3181 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesWedstrijden

40 jaar Democrazy: Zes tips en tickets te winnen

In 2021 bestaat muziekclub Democrazy 40 jaar. Om dat te vieren, bezet de organisatie vanaf 30 oktober elf dagen lang de stad…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 2): Dansen, zingen en moshen!

De organisatie van Rock Herk had vrijdagnacht de handen vol met het heropbouwen van de ravage die onder andere Zwangere Guy, GOOSE…
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Alcatraz opent de poorten naar de hemel en de hel

Er stond een flinke wind afgelopen vrijdag in Kortrijk. Niet afkomstig van de atmosfeer deze keer, maar van de collectieve zucht van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.