Wedstrijden

“Helena” van Hugo Raspoet voor het eerst op 7″, win hier je exemplaar

Op 26 september is er het tweede deel van RSD Drops dit jaar. Het is Record Store Day verdeeld over drie dagen gedurende drie maanden. Op die dag verschijnt ook een gloednieuwe Belgische vinyl met de 7″ van Hugo Raspoet’s “Helena”. In 2021 is het vijftig jaar geleden dat het enige album van Hugo Raspoet verscheen. Een jaar na zijn debuut stopte hij met zingen en trad hij uit de schijnwerpers. Het nummer “Helena”, waarmee Raspoet het bekendst zou worden, stond op de titelloze kleinkunstklassieker uit 1971. Het nummer verscheen nog nooit als single, maar daar brengt BLP Records nu verandering in. Het label bracht eerder al “Tim” (Wim De Craene), “Eerste Sneeuw” (Jan De Wilde) en “De Zotte Morgen” (Zjef Vanuytsel) uit en komt nu met een vierde nooit op vinyl verschenen klassieker.

Van de 7″ verschijnen 250 op transparant vinyl en 500 op zwart vinyl, de B-kant is weggelegd voor “Spuitje Op, Laat je Rijden”. Nadat Raspoet in 2018 overleed, is dit een mooi eerbetoon van het label aan deze tijdloze kleinkunstklassieker. De vinyl is dus vanaf 26 september beschikbaar in de winkels, maar wij geven nu al een exemplaar van de zwarte vinyl weg. Het enige wat je moet doen is een antwoord geven op volgende vraag: Hoe oud werd Hugo Raspoet? Stuur dit samen met een bewijs dat je onze Facebookpagina en/of Instagrampagina liket en je adresgegevens door naar wedstrijd@dansendeberen.be en wie weet ontdek je binnenkort een vinyl in je brievenbus.

Liever zelf een exemplaar bestellen? De vinyl is verkrijgbaar via BLP Records.

21 september 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief