Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Like Moths to Flames – “Habitual Decline”

Je hebt zo van die bands die weigeren af te wijken van hun origineel concept en die gewoon doorgaan met te doen waar ze goed in zijn. Like Moths to Flames zijn een van de grootmeesters van de metalcore en er zijn weinig bands die het zo kunnen brengen. Deze Amerikanen uit Ohio doen sinds 2010 een aardige duit in het zakje van metalcore en het genre mag op zich blij zijn dat ze zo’n speler op het veld hebben staan.

Misschien is deze continuïteit wel een van de sterktes van deze band. De band heeft sinds 2010 al dezelfde vocale bezetting en dat begint stilaan zijn vruchten af te werpen. Deze herkenbaarheid trekt zich door in de eerste single van de komende plaat. “Habitual Decline” begint nog rustig en dreigend, maar eenmaal iedereen op honderd procent acteert, is deze trein onhoudbaar. Enkel tijdens het refrein wordt er gas terug genomen, en dat wordt op een zeer goede manier gedaan want nergens boet dit nummer in aan tempo. Op het laatste gaat het tempo dan toch wat naar beneden, maar ook dat is een weloverwogen slot van het nuumer.

Op 30 oktober komt de nieuwe plaat No Eternity In Gold uit op UNFD. Afgaande op deze eerste single lijkt ons deze plaat een hoogvlieger in het genre.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "DOWN"

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.