Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ólafur Arnalds & JFDR – “Back To The Sky”

© CPU – Chris Stessens

Na de wondermooie combinatie met Ry X begin dit jaar, trekt de IJslandse multi-instrumentalist en componist Ólafur Arnalds deze keer de lokale kaart om een muzikale samenwerking aan te gaan. Voor de vocals van “Back To The Sky” kwam hij terecht bij zangeres JFDR – Jófríður Ákadóttir voor de vrienden – die eerder dit jaar haar tweede album New Dreams uitbracht.

Het nummer start met een zweverige beat waarover de ietwat hese stem van JFDR mooi wordt neergelegd. De strijkers, die doorheen het nummer langzamerhand de bovenhand nemen, zorgen opnieuw voor de dromerige stijl die we gewoon zijn van de IJslander. De combinatie van deze aspecten leidt tot een prachtige, zachte single over afscheid van een geliefde die voorzien werd van een artistieke videoclip. Volgens Ólafur Arnalds is dit nummer slechts het begin van wat hijzelf zijn meest persoonlijke muziek tot op heden noemt. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2023

De eindejaarslijstjes vliegen je tegenwoordig weer om de oren, dus je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet elke plaat de aandacht krijgt…
LiveRecensies

JFDR @ Cactus Café: Verscholen flarden van internationale klasse

Wie zin had om zijn werkdag in alle rust neer te leggen, kon vanavond bij JFDR terecht in het Cactus Café in…
LiveRecensies

Ólafur Arnalds @ Koninklijk Circus: Georchestreerde rust en chaos

IJsland heeft op muzikaal vlak een mooi en divers landschap. Een van de parels is zonder twijfel de componist en multi-instrumentalist Ólafur Arnalds….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.