Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “Baby Let’s Make it Real”

© CPU – Ymke Dirikx

Uit het niets is daar plots een nieuw nummer van EELS. Het is meteen het eerste nieuwe nummer van de groep sinds de release van hun plaat The Deconstruction in 2018 en het komt als een verrassing. Frontman Mark Oliver Everett kondigde “Baby Let’s Make It Real” aan als een nummer van 3 minuten en 55 seconden waarmee je even al je problemen kunt vergeten. De single werd in de eigen studio van de band opgenomen en we weten niet of er meteen nog nieuwe muziek zal volgen, maar met deze kunnen we alweer even weg.

“Baby Let’s Make It Real” is een herkenbaar EELS-nummer geworden, waarbij de stem van Mr. E zich weer breekbaar rond een gezellig americanagevoel nestelt. De song start met een piano om daarna open te bloeien met een gitaar en wat drumgeweld. Niet veel later volgt er een aanstekelijk refrein dat niet veel tijd nodig heeft om zich in je hoofd te nestelen. EELS is duidelijk nog niet verleerd hoe ze een catchy nummer moeten maken dat tegelijk ook simpel, breekbaar en eerlijk klinkt. Het voelt iets rijker aan qua sound en met meer bluesy invloeden rondt de band deze single volledig af.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "GOLDY"

Eels werkt stelselmatig en ordelijk naar zijn nieuwe langspeler die het anker zal lichten op 7 juni. Eerste single “TIME” was een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "TIME"

Stel dat je in een universum leeft waar je nog nooit van Eels hebt gehoord, dan staan je heerlijke momenten te wachten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This”

‘Een kerstsingle, dé ideale manier om een compilatiealbum voor te stellen’, moet Mark Oliver Everett gedacht hebben. En zo geschiedde. Vandaag maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.