Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat Eyes – “Saving Up”

Bat Eyes mag dan misschien een naam zijn die niet veel belletjes laat rinkelen, toch is dit geen onervaren band. De band rond Koen Wijnant (ex-Arquettes) en zijn gevolg knipogen duidelijk naar de jaren 90, maar toch is de knipoog anders dan we misschien verwacht hadden. De vorige single “You’re the Breeze” was een leuke, dromerige song die ons deed denken aan bands zoals Pinback en Sebadoh.

Die gelaagdheid van de vorige vernoemde bands hoor je zeker en vast terug in de nieuwe single. “Saving Up” is toch iets meer uptempo en verjaagt het dromerige een beetje en maakt plaats voor een single die eigenlijk al van de eerste luisterbeurt zeer goed in het oor ligt. Het tempo past goed bij deze band en zorgt voor een goede afwisseling. Af en toe denk je weer terug aan de jaren negentig, maar dan wel omwille van de invloed van grunge. Onwillekeurig komen bands in de gedachten op zoals the Breeders, Bettie Serveert en gelijkaardige.

Toch is het dromerige niet volledig verdwenen, maar hier is duidelijk gekozen voor een nummer dat iets meer snelheid bevat. En dat is een leuke combinatie geworden. We zijn echt benieuwd geworden naar het vervolg van de eerste drie singles.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bat Eyes - Bat Eyes (★★★½): Een mooie brug van de jaren negentig recht in het heden

Dat we in België een levendig muzieklandschap hebben, wordt elke dag duidelijker. Onze nationale trotsen scheren hoge toppen wereldwijd en elke week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.