Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly – “concert for aliens”

©CPU – Ymke Dirikx

Machine Gun Kelly beleeft momenteel echte hoogdagen. De afgelopen jaren kenden de meesten hem vooral als enfant terrible en zijn beef met Eminem, terwijl zijn goede platen daardoor spijtig genoeg wat in de schaduw terechtkwamen. Zijn voorliefde voor rockmuziek heeft Richard Colson Baker nooit onder stoelen of banken gestoken en toch keken we even vreemd op toen ‘The Gunner’ een emo/poppunkplaat aankondigde. Met “Bloody Valentine” kregen we daaruit al een verrassend sterke voorbode, die hem naast een plaats in De Afrekening van Studio Brussel ook een nominatie voor de MTV Video Music Awards opleverde. Met “concert for aliens” komen we de release van Tickets To My Downfall nog een stapje dichterbij.

We hadden nooit gedacht dat Machine Gun Kelly voor een revival van de poppunk ging zorgen, maar het schijnt hem met zijn nieuwe werk wel te lukken. Ook “concert for aliens” is zo een nummer dat niet had misstaan op een cd van Sum 41 of blink-182, maar toch voelt de sound niet over datum aan. De gitaar en de drums houden het tempo erin en tonen ook nog eens het muzikale kunnen van de Amerikaanse muzikant/acteur. Het refrein van “concert for aliens” is er ook weer eentje dat snel blijft hangen en het nummer radiovriendelijk maakt. Tekstueel gezien blijft MGK hangen in de clichés van het genre, maar dat nemen we er graag bij. Wij zijn alvast helemaal opgewarmd voor Tickets To My Downfall.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk & Trippie Redd - "lost boys"

Samen melig doen; Trippie Redd en mgk kunnen dat. Een gezamenlijk project tussen de twee Amerikanen hing al een tijdje in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk - "don't let me go"

Een nieuw tijdperk breekt aan voor Colson Barker, beter bekend als Machine Gun Kelly. Zeg niet langer Machine Gun Kelly, het is…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.