Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Islander – “Freedom” feat. AJ Channer

Islander

Jonge rockbands met een uniek, vaak rauw karakter die hun geluid in slechts een paar jaar tijd gladstrijken tot er slechts een radiovriendelijk restje overblijft; het is een fenomeen dat we al zagen gebeuren bij Highly Suspect, Beartooth en nog een groot aantal andere bands. Ook Islander lijkt meer en meer te zwichten voor het grote publiek en daarmee enkel aan kwaliteit in te boeten. Helaas, want met hitsingles als “Coconut Dracula” en “New Wave” leek de Amerikaanse groep heel wat potentieel te hebben. Bij deze nummers wist de band het beste van de alternatieve metal van Deftones te combineren met zware breakdowns en stukjes rap metal. Al bij al was hun moderne nu metal (wie wacht er nog op?) niet de meest unieke in zijn soort, maar degelijke nummers schrijven kon de band wel.

Nieuwe single “Freedom”, een samenwerking met AJ Channer, frontman van Texaanse rap metal band Fire From the Gods, is het bewijs dat ook van Islander het nieuwe materiaal weinig nieuws te bieden heeft. De eigenwijzere aanpak is ingeruild voor stadionklanken. Let op: de Amerikanen zijn altijd al ambitieuze rockers met een toegankelijk geluid geweest, maar met dit gloednieuwe materiaal spat ook het laatste beetje eigen gezicht als scherven uiteen. De productie is afgelikt van begin tot eind, de rap voelt ongemakkelijk en het refrein is er een van dertien in een dozijn. Thematisch gaat “Freedom” over de illusie die ‘The American Dream’ is, maar er is geen enkele ruimte gelaten voor enige subtiliteit of suggestiviteit. Het fragmentje metalcore op het bittere einde geeft een apocalyptisch gevoel, maar vinden wij net dat tikkeltje te dramatisch. Tot slot van rekening vinden wij het ontzettend ironisch dat de band vrijheid bezingt, terwijl ze zelf vast lijken te zitten in de kettingen van het grote publiek.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Festivalnieuws

Voorbeschouwing Graspop Metal Meeting 2022: Van oude krakers naar jonge smakers

Na Core en Unwind Festival maakt België zich klaar voor een fantastische festivalzomer. Voor het stevigere werk zakken we deze week voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.