Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yves Jarvis – “For Props“

De Canadese Jean-Sebastian Audet begon aan zijn carrière onder de naam Un Blonde. Enkele jaren geleden opteerde de jonge artiest echter voor de naam Yves Jarvis. Het is onder deze naam dat hij in 2019 het wondermooie album The Same but by Different Means uitbracht. Een traag brandende en intieme mix van folk, soul en r&b. Doorheen de jaren heeft Audet een eigenwijze manier van songschrijven ontwikkeld en zijn nogal ongewoon zachte manier van zingen dringt niet meteen door.

Na de single “Victim” op 25 juni, bracht hij vandaag “For Props” uit. Net als de vorige single, straalt “For Props” een zachte lo-fi indierock gloed uit. Hier en daar breekt zijn stem heel even door het oppervlak van heesheid heen. Yves Jarvis die zijn kop even boven steekt en ons verbaasd in de ogen kijkt. Verder blijft de song goedmoedig verder sluimeren, alsof hij niet helemaal zeker is welke vaste vorm aan te nemen.

Yves Jarvis verklaarde zelf al eerder dat de kleuren van zijn albumcovers een reflectie zijn van de muzikale inhoud ervan. Waar het in 2019 nog blauw was, lijkt hij met de laatste singles te kiezen voor de vaalgroene kleur van een ziekelijke peyote trip. Bespeuren we dan toch een voorteken van onderhuidse waanzin? Op 25 september verschijnt de nieuwe plaat van Jarvis: Sundry Rock Song Stock.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.