FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (20 juli – 26 juli)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Siiga – “Gemini Rising”

Zeven jaar na zijn debuutalbum is Siiga terug. De muzikant van het prachtige Isle Of Skye (dat deel uitmaakt van Schotland) zingt deze keer over het sterrenbeeld tweeling. Op “Gemini Rising” wordt zijn zachte stem eerst vergezeld door een zachte gitaar en beetje bij beetje komen er andere instrumenten bij. Een piano zorgt voor mooie details in dit gelaagde nummer. Het lied duurt net geen vijf minuten, maar duurt geen seconde te lang. De schoonheid van het nummer zit hem net in de opbouw ervan. “Gemini Rising” is een van die nummers die een zalig nachtelijk gevoel met zich meebrengt.

Tia Gostelow – “ALWAYS” (feat. Holy Holy)

In Australië is Tia Gostelow niets minder dan ‘the next big thing’. De muzikante bracht slechts twee jaar geleden haar eerste album uit, maar blijft niet stilzitten. Dit jaar werden er al verschillende nummers op de wereld afgevuurd en zo deze week ook “ALWAYS” met Holy Holy. Het poppy duet heeft je meteen mee en werkt aanstekelijk. Er kan lekker gedanst worden op dit nummer en zeker en vast tijdens het laatste refrein kan je alles losgooien.

Tourists – “Lego Man”

Later dit jaar brengt Tourists een eerste album uit en daarvoor werkte de Britse band samen met producer Daniel Schlett, die eerder al samen werkte met onder meer The War On Drugs. Op het nieuwe “Lego Man” worden er naar goeie gewoonte wat genres gemengd en ook deze keer krijgen we een lekker dreampop-/rocknummer te horen met invloeden uit postpunk en shoegaze. Het instrumentale tussenstuk dat begint rond de derde minuut ontbreekt de donkere ondertoon die tijdens de rest van nummer aanwezig is, maar daardoor ontstaat een leuk contrast.

B. Miles – “Worst Enemy”

B. Miles bracht reeds twee ep’s uit en wist met haar r&b met elektronische invloeden al redelijk wat mensen te bereiken. Het nieuwe “Worst Enemy” begint rustig, maar de onheilspellende sfeer doet vermoeden dat er meer zit aan te komen. Het lied versnelt en na een minuut breekt het los. Hoewel dit nummer vanaf het begin leuk is, is het toch de outro die het hem hier doet. Een georganiseerde chaos geeft de strijd met B. Miles’ grootste vijand weer.

ROLE MODEL – “blind”

ROLE MODEL bracht sinds 2017 regelmatig nieuwe nummers uit en “blind” is zijn meest recente worp. Eerdere singles wisten al miljoenen streams op Spotify te behalen en bij het beluisteren van het nieuwe lied snappen we waarom. “blind” is een catchy, poppy nummer met een leuke tekst, maar het nummer komt wel wat gepolijst en braaf over. ROLE MODEL zou wat meer pit mogen bevatten, maar dan is hij geen perfect rolmodel meer.

Dansen Dansen

T95 – “On Site” (feat. DSR)

T95 maakt deel uit van Xyphon, maar brengt nu voor het eerst ook solomateriaal uit. Voor zijn debuutsingle “On Site” werkte hij samen met DSR en samen maakten ze een aardige dancetrack. Snelle beats worden vergezeld door duistere geluiden waardoor je jezelf meteen in een donkere club inbeeld terwijl je losgaat op dit nummer.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

688 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.