Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Protoje – “Same So”

©️ CPU – Bert Savels

Het nieuwe album van Protoje is klaar! De Jamaicaan behoort tot de populairste reggaerartiesten van zijn generatie en is ook in de mainstream geen kleine naam meer. Samen met Chronixx is hij ook de reden voor de roots-reggae revival, het genre dat door Bob Marley groot werd. Ondertussen heeft Protoje op Jamaica met The Habitat Camp een eigen studio gebouwd, waarmee hij ook veelbelovend reggaetalent een professionele omkadering geeft om muziek op te nemen. Voor zijn aankomende vijfde album maakte hij er al een drietal nummers, waaronder ook het nieuwe “Same So”!

“Same So” brengt het Jamaicaanse weer naar hier en onderstreept nog maar eens waarom Protoje tot de top van zijn genre behoort! De sound van Protoje is over de jaren heel clean geworden en dat maakt ook dat “Same So” zo modern en eigentijds klinkt. De stem van Protoje voelt ook weer aan als een oase van rust waar je heel vrolijk en opgefleurd van wordt. Voor de backings deed Protoje trouwens beroep op de twee opkomende reggaestemmen Sevana en Lila Iké, waarmee hij nog maar eens nieuw reggaetalent in de kijker plaatst. “Same So” is een nummer dat blijft hangen en dat bewijst dat Protoje met zijn vijfde album nog even fris en innoverend is als tijdens zijn begindagen.

Momenteel hangt er nog een groot vraagteken achter het optreden van het Protoje in Het Depot in Leuven op dinsdag 29 september, maar daarover zal weldra duidelijkheid geschaft worden.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 2): Al dansend de zomer in

Onder een stralend blauwe hemel werd de tweede dag van Couleur Café aangevat met de nodige namen die van ver of iets…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Earl Sweatshirt, Protoje, Coely en acht andere namen naar Couleur Café 2023!

Afgelopen weekend ging de eerste (succesvolle) editie van Couleur Café Club door, maar nu gaat de focus weer volledig op de grote…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Protoje feat. Wiz Khalifa - "A Vibe"

Wie aan reggae denkt deze dagen, denkt aan Protoje. De Jamaicaanse zanger behoort tot een van de grootste reggaeartiesten van deze generatie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.