Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “A Hymn”

© Tom Ham

IDLES is een band die zich sinds hun debuut steeds meer op de kaart heeft weten te zetten. Ze worden nu zelfs gebruikt als voorbeeld voor de grote postpunkrevival die momenteel gaande is in het Verenigd Koninkrijk. Met Ultra Mono verschijnt er op 25 september alvast een derde album van de Britten en daaruit konden we eerder al “Grounds” en “Mr. Motivator” horen. Deze ochtend was ook afsluiter “Danke” voor een tijd te beluisteren op iTunes, maar nu komt het voorlaatste nummer van de plaat, “A Hymn” uit.

De single steekt van wal met een mysterieuze sound waardoor je al een beetje opgefokt raakt en vooral nieuwsgierig wordt naar de rest. Niet veel later komt een eerste gitaarlijn in de song die de spanning nog wat meer opdrijft, om daarna door Joe Talbot helemaal klaargemaakt te worden. Hierna blijft “A Hymn” op dezelfde, dreigende intensiteit werken zonder echt te exploderen. De nadruk ligt op het desolate gevoel en hiermee weet IDLES dat wel te creëren. Het kan de perfecte sfeer scheppen voor de afsluiter die “Danke” moet worden, en dat zou zomaar eens een nieuwe “Rottweiler” kunnen zijn. Het nummer op zich is misschien wel de minste van de drie singles, maar in de context van de plaat zal dit zeker tot zijn recht kunnen komen.

14 juli 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief