Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Papooz – “The Garden”

Een gloednieuwe single van het Franse duo Armand Penicaut en Ulysse Cottin. Onder Papooz leveren deze twee Parijzenaren tropische pop gekenmerkt door harmonieuze vocals met een zekere feelgoodfactor. Na de release van hun debuutalbum Green Juice en de opvolger Night Sketches is deze band al lang geen nieuwkomer meer in de alternatieve scene. Eerder dit jaar slaagden ze er nog in om net voor de lockdown hun eerste Amerikaanse tour neer te zetten, nu zijn ze terug met een nieuw nummer “The Garden”.

“The Garden” vertelt een idyllische scène tussen twee geliefden met als wederkerend toneel, je raadt het al, de tuin. Onder leiding van een orgel, waarvan de sound doet denken aan “Later” van de Belgische band Balthazar, weet dit nummer die dromerige sfeer neer te zetten waarin dit duo net zo uitblinkt. Cottin schetst doorheen de single een romantisch tafereel dat het dankzij toegankelijke lijnen zoals ‘I’m just lying in the garden with my girlfriend, watching airplanes fly. And we love each other’ makkelijk maakt je in de plaats van de protagonist te stellen.

De bijhorende videoclip illustreert een alternatieve versie van het traditionele Bijbelboek Genesis waar Adam en Eva zich in de tuin van Eden bevinden. Doorheen de clip banen Cottin en partner Klara Kirstin, gekleed als Bijbelse figuren, zich een weg doorheen de Franse achtertuinen van de studio waar het nummer is opgenomen wat enkel bijdraagt tot het thema van “The Garden”. Zou dit nummer een voorbode kunnen zijn voor een aanstaand album? Wij zijn alvast benieuwd.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Zimmerman @ Ancienne Belgique (AB Club): Eerbare vrijage met zinderend slotakkoord

Simon Casier pakte z’n basgitaar en Bob Dylans doopnaam en werd Zimmerman. Achter die zweem van associaties en hoge verwachtingen bevindt zich…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marry Waterson & Adrian Crowley - Cuckoo Storm (★★★★): Voodoo in folkformaat

De naam Marry Waterson mag in onze contreien niet meteen een belletje doen rinkelen, aan de andere kant van het Kanaal is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.