FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (29 juni – 5 juli)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Black Matte – “Wake Up”

Ook in deze rubriek schenken we graag wat aandacht aan Belgische artiesten. Black Matte is een Gents elektronica duo bestaande uit Maarten Vanooteghem en Arnaud Soetens, die beiden aan de PXL-Music studeerden. Met het duistere “Wake Up” vierden ze deze week hun debuut en dat smaakt meteen naar meer. Het nummer begint met een stevige technobeat, maar ongeveer halfweg breekt het nummer echt open en worden we als het ware wakker geschud. Hopelijk ontwaken snel nog heel wat andere spelers in het Belgisch muzieklandschap en ontdekken ze dit project!

Spencer. – “Maybe”

In 2018 verliet de toen negentienjarige Spencer. school om aan zijn muziek te kunnen werken. Hij gaf zich hiervoor een jaar de tijd en al snel werd uit de droom realiteit. Met “Want U Back” scoorde de in New York geboren artiest zijn eerste succes en al snel vond hij onderdak bij het toonaangevende 4AD label. Het gaf hem kennelijk vleugels, want met “Maybe” lost Spencer. een van zijn beste werken tot op heden af. Het nummer klinkt op het eerste gehoor heel smooth wat grotendeels met zijn fantastische stem te maken heeft, maar hier en daar zorgt een met galm doordrenkte gitaren voor een aangename tegenpool. Spencer. is een ster in wording die al gauw in de voetsporen van Daniel Caesar en Frank Ocean zou kunnen treden.

AYONI – “Unmoved (A Black Woman Truth)”

AYONI is nog maar een klein jaar bezig met het uitbrengen van muziek, maar nu al wordt ze door velen als the next big thing beschreven. Opgegroeid is Patrice Rushen, zoals AYONI in werkelijkheid noemt, in de VS, Indonesië en Singapore en die verschillende culturen probeert ze ook in haar muziek te integreren. Op “Unmoved (A Black Woman Truth)” kiest AYONI ditmaal voor de pure eenvoud en rauwe emoties die onder de huid gaan. Het nummer gaat over haar leven en de worstelingen die ze heeft doorstaan als jonge zwarte vrouw. Het is een pakkend en meeslepend levensverhaal dat ons nog meer inzicht geeft in wie AYONI is.

Christinna O – “Hot Dead”

Christinna O heeft alles in zich om het ver te schoppen. Als spoken-word poëet leerde ze met taal omgaan en dat hoor je ook in op haar nieuwe single “Hot Head”. Voor de productie van het nummer kon ze terecht bij de ervaren Daniel Lynas, die in het verleden al heeft samengewerkt met Kanye West en A$AP Rocky. Het nummer gaat over leven met een bipolaire stoornis en de vooroordelen die velen hierover nog steeds hebben. Met “Hot Head” weet Christinna O dit thema in ieder geval op een zeer knappe manier aan te kaarten!

CJ Wood – “Prop Yourself Up”

Manchester is met CJ Wood een nieuw muzikaal project rijker. De Brit was de afgelopen jaren vooral bezig met zijn andere bands Organic Zip en The Fruit Tones, maar de tijd is dus nu rijp om het ook op zijn eentje is te proberen. Voor CJ Wood is het project naar eigen zeggen een poging om te voorkomen dat zijn hersenen volledig in de war geraken. Met zijn eerste worp “Prop Yourself Up” lijkt hij daar alvast in geslaagd te zijn, want het nummer ontbolstert zich al snel tot een fijn indierocknummer met seventies-vibe. Het is te hopen dat zijn brein niet in de war geraakt en dat we weldra meer van CJ Wood te horen krijgen.

https://soundcloud.com/user-731271211/prop-yourself-up

Dansen Dansen

Blinders & Cesqeaux – “Go Back (To The Oldschool)”

Voor de meeste dj’s staan de zomermaanden helemaal in het teken van de festivals en het bijbehorende reizen. Veel tijd om aan nieuwe muziek te werken, is er vaak niet, maar het alomtegenwoordige coronavirus zorgt voor een uitzondering op deze regel. De Poolse dj Blinders en de Nederlander Cesqeaux hadden daarom genoeg tijd om hun krachten te verenigen op “Go Back (To The Oldschool)” en zo samen terug te keren naar de gouden jaren van hun genre. Vooral de laatste drop laat weinig aan de verbeelding over!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1343 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.