Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Heat Up”

De laatste jaren stonden voor Giant Rooks in het teken van veel spelen en nieuw publiek bereiken. De band uit het Duitse Hamm groeide ondertussen uit tot een van de meest veelbelovende indierockbands uit Duitsland en scoren ook in Europa steevast grote successen. Aan hun debuutplaat Rookery heeft Giant Rooks lange tijd gesleuteld, maar hij is dan toch afgeraakt en zal op 28 augustus overal te beluisteren zijn. Met de eerste twee singles “Watershed” en “What I Know Is All Quicksand” presenteerde de band zich alvast in topvorm en ook “Heat Up” is weer een oorworm van jewelste.

“Heat Up” gaat in dezelfde sterke lijn verder waarmee de band ons al met de vorige twee singles kon bekoren. Giant Rooks is enorm kunnen groeien en heeft zijn sound nog scherper op punt gezet. Hier en daar doet de band ons wat denken aan een kruising tussen alt-J en Everything Everything, maar dan misschien iets vrolijker en opgewekter. Het refrein van “Heat Up” blijft al na de eerste passage hangen en kan al binnen de kortste keren meegezongen worden. Giant Rooks is hiermee helemaal warmgedraaid voor de release van hun debuutplaat Rookery!

Voorlopig is het nog wachten op een nieuwe datum voor hun optreden in Brussel, maar de band liet in ieder geval al weten zeker en vast ons land aan te doen op hun volgende tour!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Giant Rooks - How Have You Been? (★★★): Goh, ça va wel

De eerste maand van 2024 zit er alweer op, en als er iets is dat we de afgelopen 31 dagen leerden, dan…
InstagramLiveRecensies

Giant Rooks @ Ancienne Belgique (AB Box): Duitse grondigheid

Na hun kleine veroveringstocht op Pukkelpop vorige zomer was Giant Rooks gisteren weer in ons land. Het vijftal uit het Duitse stadje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Pink Skies"

We zijn bij Dansende Beren al een hele tijd fan van Giant Rooks, maar sinds kort is ook de rest van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.