Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Novo Amor – “Decimal” & “Halloween”

Novo Amor zat de afgelopen maanden overduidelijk niet stil. Gisteren kregen we namelijk niet één maar twee nummers cadeau van deze Welshe singer-songwriter. In 2017 bracht hij samen met bandlid Ed Tullett het album Heiress uit en in 2018 was het tijd voor zijn eigen debuutalbum Birthplace. Of “Decimal” en “Halloween” een voorbode zijn van een nieuw album, is nog maar de vraag.

Spectaculair of vernieuwend kunnen we “Decimal” niet noemen. Het sluit perfect aan op de sound die we van Novo Amor gewend zijn. Deze kunnen we dan ook het best vergelijken met de beginjaren van Bon Iver gemengd met de nodige bombastische elementen en zijn eigen unieke falsetto stem. Ook de opbouw van het nummer is erg gelijkend aan zijn voorgaand materiaal. “Decimal” kent een dromerige begin waarbij hoe langer, hoe meer instrumenten aan toegevoegd worden waardoor het eindigt in een soort van extase.

Op “Halloween” daarentegen maken we dan weer kennis met (relatief) andere kant van Novo Amor. Hier neem hij grotendeels afstand van zijn typische stemgeluid en gaat hij het experiment aan. Verwacht niks spectaculairs, maar voor zijn manier van doen, gaat hij een voor een relatief gewaagde keuze. In tegenstelling tot zijn voorgaande nummers neemt hij afstand van zijn typische stemgeluid en gaat hij aan de slag met een stemvervormer. Het is duidelijk dat Lacey aan zijn eigen sound aan het werken is. Of hij ooit een helemaal andere weg gaat inslaan, is nog maar de vraag. “Halloween” is alvast een geslaagd experiment.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Novo Amor @ Ancienne Belgique (AB): Met dank aan ChatGPT

Ali Lacey is met zijn negen miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify beter bekend bij het grote publiek als Novo Amor. Enkele weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Novo Amor - "Years On" & "Land Where I Land"

Neen, lang is het niet geleden dat Novo Amor nog eens muziek op de wereld losliet. In 2022 was er zijn laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashnikko - "Halloweenie IV: Innards"

Zoek niet verder naar de soundtrack voor je Halloweenverkleedfeestje, Ashnikko heeft aan jou gedacht. “Halloweenie IV: Innards” is al het vierde nummer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.