Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON – “And It Breaks My Heart”

We zijn vast niet de enige met een zwak voor Scandinavische popmuziek en met zo’n drie miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify is de ster van de Zweedse LÉON rijzende. Na een reeks singles en ep’s brak ze vorig jaar pas echt door met haar debuutplaat LÉON. Aan creativiteit en inspiratie ontbreekt het alvast niet, want het debuutalbum is nog niet helemaal afgekoeld of daar is de Zweedse alweer met nieuwe muziek. “And It Breaks My Heart” is alweer de derde single en doet ons stiekem toch wel verlangen naar een tweede album.

De poorten van het koninkrijk zwaaien open in de intro van “And It Breaks My Heart” en meteen wanen we ons in de balzaal tijdens een groots feest. Wanneer LÉON begint te zingen, stroomt de melancholie zo naar binnen. Heel even lijkt het alsof we, net als op “In A Stranger’s Arms”, met een ingetogen LÉON te maken hebben. ‘And I wish that I could give you more when you’re leaving me an open door’, klinkt het op het uiterst persoonlijke nummer. Wanneer een zachtjes pulserende beat steeds duidelijker te horen wordt, is het tegendeel al gauw bewezen. De zware, lage stem maakt in het refrein plaats voor een hoger register. De Zweedse ontpopt zich tot een ware popprinses in haar eigen koninkrijk.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Dirt"

Achter de schermen werkt de Zweedse Lotta Lindgren, beter bekend als LÉON, volop aan haar vierde langspeler en ook op sociale media…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Pretty Boy"

De Zweedse Lotta Lindgren, die we vooral kennen als LÉON, is al lang niet meer aan haar proefstuk toe. In 2015 debuteerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baxter Dury - "Leon" (feat. JGrrey & Madelaine Hart)

Baxter Dury is al lang niet meer dat kleine knulletje van op de albumcover van zijn vaders plaat New Boots And Panties….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.