FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Absolutely Free Festival en Genk on Stage organiseren zomershows met o.a. blackwave. en Willy Organ!

© CPU- Willem Devriendt

We hebben al zo lang niet meer in een concertzaal gestaan, dat we bijna zouden vergeten hoe live muziek klinkt. Die concertzalen zullen jammer genoeg nog niet voor meteen zijn, maar live muziek zit er deze zomer wél terug aan te komen. Misschien niet in de vorm die we gewoon waren, maar het is beter dan niets! Nadat onder andere Rock Werchter, Dranouter en OLT Rivierenhof al een hele resem zomershows aankondigden, krijgen we nu ook leuk nieuws uit Limburg. Daar zou dit weekend normaal Genk on Stage plaatsvinden. Een gratis festival met een gevarieerd programma in de Genkse binnenstad. Nu ook dat jammer genoeg in het water viel, komt er een leuk alternatief.

Samen met Absolutely Free Festival zal Genk on Stage elke donderdag van de zomervakantie jonge Belgische bands een podium geven. Op de affiche staan onder andere de Limburgse trots Portland, de jongens van blackwave. en Vlaams icoon Willy Organ. Daarnaast is er met Meskerem Mees, EMY en IKRAAAN ook heel wat vrouwelijk geweld terug te vinden. Het volledige programma vind je onderaan het artikel. Het ‘festival’ kreeg de naam Zomerkamp en zal doorgaan op het Genkse Evenementenplein. Elke show is helemaal gratis, maar je zal wel je plekje moeten reserveren. Dat kan steeds op maandag voor elke show om 10:00. Tot dan?

Meer informatie vind je op de site AFF of op de site van Zomerkamp.

Het programma:

Donderdag 9 juli: blackwave.

Donderdag 16 juli: Susobrino – IKRAAAN

Donderdag 23 juli: Portland

Donderdag 30 juli: BeraadGeslagen

Donderdag 6 augustus: Don Luca (try-out)

Donderdag 13 augustus: Meskerem Mees – Aster

Donderdag 20 augustus: EMY

Donderdag 27 augustus: Willy Organ – Pilkington United

2110 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Portland @ Wilde Westen (De Kreun): Sprankelend ‘sensational’

Poëtische dreampop die vertrekt vanuit een melancholie die met donker en licht speelt, maar altijd de juiste snaar raakt; dat is Portland….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Murder Capital, Hotline TNT en meer naar Absolutely Free Festival 2024!

Absolutely Free Festival, vrienden mogen tegenwoordig AFF zeggen, is doorheen de jaren een vaste waarde geworden in het festivallandschap. De formule is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Willem Ardui - Oevers (★★★★): Glansrijk aangemeerd

We maakten de voorbije jaren al bij mondjesmaat kennis met de Nederlandstalige indiepop van zanger en producer Willem Ardui. Nummers als ”Toeval”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.