Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Enemy – “State Of The Union (STFU)”

Public Enemy is terug en de groep heeft weer een boodschap van algemeen nut bij. Zoals altijd is die minstens even belangrijk als de muziek maar deze combinatie gaat al langer hand in hand bij dit hiphopcollectief. De boodschap is duidelijk: Trump moet het witte huis uit. Public Enemy stuurt altijd duidelijke berichten de wereld in en dat is nu niet anders. Een tekst als ‘Mr. I Am the law and you are not. In fact, I’m God and I got a lot’ is alleszeggend.

De hiphop die Chuck D en de zijnen brengen, is old school. De ondertoon is bijna altijd al politiek geweest, dus waarom zouden ze nu plots van koers veranderen. De bijdrage van DJ Premier is een leuke toevoeging en muzikaal gezien blijft Public Enemy elke release opnieuw schitteren. Zo zie je maar dat muziek niet noodzakelijk trendgevoelig moet zijn, want deze heren doen al sinds 1985 quasi hetzelfde. En of ze dat verdomd goed doen. Elke single die ze uitbrengen heeft wel degelijk een toegevoegde waarde aan het politieke landschap in de VS. Of je akkoord gaat met de boodschap of niet, dat moet je zelf maar uitmaken. Maar elke gerechtvaardigde hiphopper kan hier zijn flow in kwijt.

Website / Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doechii - "Alter Ego" (feat. JT)

Sinds ze in 2022 haar handtekening zette bij de hiphopgrootheden van Top Dawg Entertainment heeft Doechii niet stilgezeten. Ze dropte een paar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.