Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julianna Barwick feat. Jónsi – “In Light”

Het debuut van de Amerikaanse Julianna Barwick dateert alweer van 2006. Het album Sanguine (2006) nam ons meteen mee naar andere oorden en over de jaren heen is ze enkel maar gegroeid. Dat bewijst ze nu nog maar eens met een nieuwe single “In Light” samen met Jónsi. Sinds haar debuut zijn er al vier andere albums op de markt gekomen onder haar naam. Echter toegankelijk voor iedereen is deze muziek niet. We kunnen haar songs het best omschrijven als elektronische ambient, maar dan vergeten we er nog andere invloeden bij te vermelden.

Wat noemenswaardig is, is dat ze haar muziek maakt met een machine waarmee ze haar eigen elektronische loops creëert. De koorstemmen die je in bijna elk nummer van haar kan terugvinden hebben natuurlijk een betekenis, want niets laat ze aan het toeval over. Haar jeugd bracht ze door in Louisiana, waar ze ook in een kerkkoor meezong. Zo is het bruggetje naar Jónsi snel gelegd. Als je naar haar muziek luistert, moet je spontaan terugdenken aan het geweldige album Riceboy Sleeps van Jónsi en zijn vriend Alex Somers, waarop ook geëxperimenteerd werd met koorstemmen die nog beter klonken dan nachtegalen. Daarom is deze combinatie een match made in heaven.

“In Light” start met de stem van Julianna Barwick en de stem van Jónsi op de achtergrond. Jónsi komt niet veel in het stuk voor, maar je kan zijn invloeden wel horen. Het is een meer vrolijk liedje dat een mooie opbouw kent, en natuurlijk zijn de loops die steeds wederkeren tot in de puntjes afgewerkt. Een wederom geslaagde terugkeer van de Amerikaanse, maar het nummer blijft toch wat op de oppervlakte drijven.

Waar “In Light” stopt, gaat “Inspirit” voort. “Inspirit” is een fantastisch mooi nummer, waarop geen plaats is voor instrumenten. Enkel koorstemmen heeft ze nodig om de luisteraar te betoveren. De single kwam al enkele weken geleden als eerste voorsmaakje van haar plaat en hoewel Jónsi er niets mee te maken heeft, zou je de single perfect op Riceboy Sleeps kunnen zetten. Het zou zeker niet moeten onderdoen, integendeel! De sfeer die het nummer met zich meebrengt, moeten we zelfs niet beschrijven, gemakkelijk. De videoclip vertelt namelijk alles wat “Inspirit” ons moet vertellen. Aan alles denkt ze om de cirkel zo rond mogelijk te maken, en wat voor een cirkel is die van “Inspirit”!

Voor de fans zijn dit weer twee binnenkomers van jewelste. Nog nooit klonk haar muziek zo vol, zo nachtegaals, zo hemels. Waar ze in het verleden soms steekjes liet vallen, wandelt ze er nu door alsof het een gezondheidswandelingetje is. Deze twee nummers zijn een voorsmaakje van wat nog komen zal. Healing is a Miracle zal op 10 juli overal te beluisteren zijn.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mykki Blanco - Stay Close To Music (★★★): Spelen met nieuwsgierigheid

Mykki Blanco bracht vorig jaar het degelijke Broken Hearts and Beauty Sleep uit. Die release werd toen een toonbeeld van diversiteit genoemd. En…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ODESZA - The Last Goodbye (★★★½): Dansbare melancholie in de club

Odessa is een naam die de afgelopen maanden wel vaker voorbijkwam op het nieuws, maar helaas niet op de manier waarop het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jónsi - Obsidian (★★★): Een verrassing met hoogtes en laagtes

Als een donderslag bij heldere hemel is daar de derde langspeler van Jónsi. Obsidian komt vanuit het niets. Omdat zijn band Sigur Rós…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.