Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle DYNAH – “Page Blanche”

Franse popmuziek is duidelijk aan een opmars bezig en dat sijpelt stilaan ook door naar onze regionen. De Franse Melody Linhart bracht in 2017 nog een album uit onder eigen naam, maar gooide het roer radicaal om en debuteert met “Page Blanche” als DYNAH. De Engelse taal moest plaats maken voor het Frans en ook de sound van DYNAH belooft in de verste verte geen kopie te zijn van Melody Linhart, die vooral te vinden was in het jazzy soul/folk genre. In de popmuziek vond de Française een ongekende vrijheid.

De Franse, minimalistische elektropop van DYNAH zou klinken als het muzikale huwelijk van Clara Luciani en James Blake. Dat is misschien net een stap te ver voor “Page Blanche”, al snappen we wel waar het idee vandaan komt. Het nummer ligt makkelijk in het gehoor en doet misschien wel meer aan Christine and the Queens denken dan aan eerdergenoemde artiesten. Indruk maken doet DYNAH vooral met de elektronische productie en de plaatsing van de woorden. Het lijkt wel alsof de klanken belangrijker zijn dan wat er effectief gezongen wordt. Tekstueel is het nummer niet zo ingewikkeld, waardoor “Page Blanche” vooral een toegankelijk debuut is dat nog heel wat wegen open laat voor de toekomst.

“Page Blanche” is tevens de eerste single van debuut-ep DYNAH, we zijn alvast benieuwd of de Française daarop nog meer voor elektronica durft te kiezen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Colouring - "Love To You, Mate"

Colouring, ofwel Jack Kenworthy, zoals de man echt heet, weet hoe hij moet scoren. De artiest en producer afkomstig uit Nottingham brengt…
InstagramLiveRecensies

DAAN @ VIERNULVIER (Concertzaal): 'The Ride' van je leven

Het afgelopen jaar is druk geweest voor Daan Stuyven. In november bracht hij zijn nieuwe album The Ride uit, maar de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig - “Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage/Werkstage)”

Het is bijna vijf jaar geleden dat we van De Jeugd Van Tegenwoordig nog eens een nieuwe single kregen. Althans als we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.