Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (25-31 mei)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Polly Money – “Astrid”

Polly Money is een naam die goed bij een punkband zou passen, maar blijkt in werkelijkheid de alias van een Britse funkpopzangeres met een stem die wat lijkt op die van Nao. Nieuwe single “Astrid” gaat over ontzettend goede seks en die sfeer vertaald zich ook in de zwoele sfeer rond het nummer.

Pabst – “My Acopalypse”

Berlijn is niet enkel het technomekka, want ook heel wat spannende rockbands vinden er hun inspiratie. Het trio Pabst (te vertalen naar ‘paus’) verzorgt met “My Apocalypse” de soundtrack voor deze onrustige periode door te spelen met verschillende lagen aan gitaar en een vocale productie die iets weg heeft van Britpopklassiekers.

Evenson – “SOS”

De zwoele soul van Evenson, een Amerikaanse muzikant, is er eentje dat je moet ontdekken. Waar de productie tamelijk donker is, zorgt de stem van Evenson voor een dansbaar en krachtig geheel in het geheel. Waarna er na een duidelijke elektronische synths een aanstekelijk geheel ontstaat, straf nummertje dit!

Dad Sports – “name & place”

Dad Sports is een band die je beter vroeg dan laat ontdekt. De groep uit Ottowa, Canada brengt dromerige indie rock dat je zo doet denken aan bands als DIIV en Real Estate. Ze schamen zich niet voor hun inspiraties, maar dat hoeft ook niet. De groep weet namelijk hoe ze dit perfect kunnen vertalen in een eigenzinnig geheel en daardoor is hun muziek ook catchy en blijft het hangen. Topband!

Sweater Curse – “Close”

Sweater Curse, het vrolijkste drietal uit Brisbane, staat gekend voor gezellige indie pop die dankzij gitaar-rifjes aan melancholie wint. Voor “Close” pakken ze het iets grootser aan, maar blijven ze nog steeds trouw aan hun stijl en krijg je instant sympathie voor de band.

Dansen Dansen

Ben Rolo & Sunnie Mia – “Let You Know”

Ook de gewoonte om een goed dansje te doen, zetten we bij deze nieuwe wind door de ‘vijf van den beir’ helemaal door. Dat doe je vandaag met een rugzakje aan op het nummer “Let You Know” van de tot nu toe onbekende producer Ben Rolo. Maar zijn drum & bass is zo aanstekelijk, dat het niet lang zal duren voor hij bekender wordt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pabst - "Mercy Stroke"

We moeten het je niet vertellen, maar we worden om de oren geslagen met geweldige muziek. Meestal komt die uit Angelsaksische landen,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.