AlbumsRecensies

Get Well – Congrats/Regrets (★★★½): Het versterkte verlangen naar de festivalzomer

Een release timen in functie van het seizoen, het is weinigen gegeven. Sommige muziekstijlen zijn ook niet direct gebonden aan een bepaald seizoen, maar deze relatief nieuwe band Get Well klinkt wel erg fris en fruitig en vooral heel zomers. Het verlangen naar een leuk festival wordt na een luisterbeurt alleen maar versterkt en de neiging naar een blikje Karlsquell of Carapils, afhankelijk van de lokale supermarkt, wordt groter en groter. Onder het mom van ‘het moet niet altijd moeilijk en ingewikkeld zijn’ slaat Get Well een eigen weg in met leuke invloeden, gaande van garagepunk tot britpop. Voeg daar een scheut goede ambiance aan toe en deze band zal je festivaldag zeker goed inkleden.

Get Well is een vierkoppige band uit Sint-Gillis-Waas die invloeden brengt die ergens tussen punk, rock en zelfs wat melancholische pop liggen. En die variatie pakt goed uit in Congrats/Regrets. Stevige gitaarriffs worden vergezeld met een zeer goede, passende stem, maar ook tijdens de rustigere passages doet deze band het uitstekend. Get Well bewijst dat het tegelijk subtiel en luid kan zijn door de stevigere passages goed af te wisselen met wat rustigere stukken. Het is deze variatie die Get Well een interessante band maakt die ons vandaag een interessant debuut voorschotelt.

Met deze vier nummers is het een korte ep geworden, waar kwaliteit boven kwantiteit gaat. De single “Alcoholic” is een duidelijke smeekbede naar een biertje op een festival. En dat laat niet enkel de tekst horen, maar het nummer laat je met je ogen dicht zomeren. Gelukkig is het niet enkel dit wat Get Well naar ons brengt. “Hey John” begint rustiger en klaagt de klaagcultuur aan zonder iemand te veroordelen. De boodschap hier is dat je vooral jezelf moet blijven, zonder rekening te houden met wat anderen ervan denken. En laat nu net dat een belangrijke peiler van muziek in het algemeen zijn. Daarmee brengt Get Well zich tekstueel op een schavotje, en daar houden we wel van. Muzikaal is het rustiger en wat meer midtempo, maar eveneens blijft het wat garagerock/punk.

“Funeral Act” begint wat gezapiger met een langere mid-tempo intro, maar verandert halfweg naar een steviger (post)punknummer. Dit nummer klinkt misschien het eentonigst van allemaal, maar toch is het zeker een leuk nummer. Het is alleen het minst opvallende van de vier. “Running Away” doet dan weer wat melancholischer en experimenteler aan, maar dat pakt wel goed uit. Iets minder vlot, maar toch is het nog behoorlijk behapbaar. De tweede stem maakt op dat gebied wel wat goed, maar toch klinkt het lang niet zo zomers als de eerste nummers. Toch rekenen we dit tot een van onze favorieten, omdat het net een tikkeltje anders is dan de rest.

Get Well levert in tijden van corona een mooi debuut-ep af. Deze plaat maakt ons dubbel blij: hij is leuk om luisteren en het genre waar ze zich in heulen doet ook nog eens prettig aan. Hij is opgenomen in de ondertussen legendarische Studio 195.

Facebook

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Liam Gallagher & John Squire - Liam Gallagher & John Squire (★★½): Niet zo bijbels als je zou hopen

Britpop is een genre dat de wereld al meerdere keren heeft overspoeld, maar de golf die midden de jaren negentig van de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PARKS - “Big Frog”

‘Breek de norm, breek de stilte’, is de poëtische slagzin van de relatief nieuwe Belgische band PARKS. De groep is deels voortgevloeid…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stay Idle - “The Algorhythm”

‘Punk is not dead’ zegt men al sinds de jaren tachtig, en dat bewijst Stay Idle anno 2024 nog steeds. Al enkele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.