Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Koala – “I Remember You Pt. 1” (feat. Black Lodge Collective & Marieke Lightband)

Donker. Grimmig. Beklemmend. Die sfeer overheerst misschien op de nieuwe Koala single. Het fonkelnieuwe “I Remember You” is onder meer beïnvloed door de bizarre filmmagie van David Lynch, maar evengoed put het volop uit het dagelijkse leven. Waarbij het achterliggende muzikale concept er grotendeels in bestaat om niet voor de zoveelste keer platgetreden paden te gaan bewandelen, maar net om samenwerkingen aan te gaan en zo een uiterst eigenzinnige traject te lopen.

Dit nieuwe Koala nummer vormt een een haast onbeschrijfbare koortsdroom. Het is misschien wel het geluid van een figuur, eenzaam en verlaten door alles en iedereen die doelloos ronddwaalt in de straten van een grootstad, op zoek naar enige vorm van rust, naar een zekere orde tussen chaotische ideeën en trippy beelden die als flarden van schijnbaar tegenstrijdige herinneringen opduiken en heerlijk tegen elkaar opbotsen.

Op muzikaal vlak hoor je allerlei inspiraties: de fascinatie voor triphop zit er zeker voor iets tussen, net als die voor hiphop, elektronica (o.a. Underworld,..) en grime (Stormzy, Wiley,..). Al is het vooral de mix van potente urban rap (in de lijn van een taalvirtuoos als Eminem) die doorheen de track loopt met als contrapunt de vrouwelijke vocal (Marieke Lightband) die danig indruk weet te maken. Met een lichte, exotische kruiding on top.

Deze duistere, licht claustrofobische track vormt net als de voorgaande singles een nieuw deeltje in de aanloop naar de nog te verschijnen Outlaw plaat. Het maakt alvast erg benieuwd naar wat nog komen moet.

Related posts
AlbumsRecensies

Koala – Outlaw (★★★★) - Eclectische muzikaliteit

Samenwerking is de basis van muziek. Dat idee propageert Koala, de groep rond gitarist Carlos Dyckmans ook op het nagelnieuwe album Outlaw….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.