Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles mags – “ludlow coffee supply” & “is it real love or are we fucked up?”

Deens, jong en bijzonder talentvol, het zijn slechts drie woorden waarmee we mags kunnen omschrijven. Al van in haar vroege tienerjaren is de jonge zangeres bezig met muziek, maar het is pas sinds enkele jaren dat er echt een alter ego op poten werd gezet. Met een leuke aesthetic en vooral hele leuke popsongs reisde de Deense de wereld rond om nog meer inspiratie op te doen, wat vorig jaar uitmondde in een debuut-ep. Veel stilzitten zat er in elk geval niet in, want een klein jaar later is mags alweer terug met zowel haar derde, als vierde nieuwe single van 2020. De eerste keer dat ze nummers in duo uitbrengt en ze mogen er allebei zijn.

Op “ludlow coffee supply” is het de schoonheid van het simplistische die primeert. Muzikaal heeft het nummer niet al te veel om het lijf, maar het is net daarom dat de song uitblinkt. Met wat simpele samples en synths kabbelt het nummer voort, terwijl we de zeemzoete stem van mags op ons afgevuurd krijgen. Ze klinkt energetisch, maar blijft toch binnen de eerder rustige sferen van het nummer. Hoe verder de single vordert, hoe voller ze klinkt. Typische Scandinavische pop van de bovenste plank dus, waardoor we nu al helemaal overtuigd zijn.

“is it real love or are we fucked up?” is dan weer een popnummer van een heel ander kaliber. Hier klinkt mags’ stem al heel wat meer bewerkt. Ook deze keer werd het muzikaal redelijk sober gehouden, maar ook hier hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Met vrolijke synths op de achtergrond en een energetische beat weet de Deense ons te betoveren en vooral helemaal mee te nemen in haar eigen wereldje. Iets wat haar overigens op beide nummers lukt, want allebei weten ze een glimlach op ons gezicht te toveren. We zijn er in elk geval van overtuigd dat dit nog lang niet het laatste is wat we van mags zullen horen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2110 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.