Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Brockhampton – “twisted” & “M.O.B.”

© CPU – Bert Savels

De jongens van Brockhampton zijn weer bezig aan een nieuw project waar ze graag geheimzinnig over doen. Zo kregen we vorige week de singles “N.S.T.” en “things can’t stay the same” op ons bord maar deze werden vandaag weer verwijderd van YouTube toen de nieuwe nummers online kwamen. Kevin Abstract beloofde ons elke week nieuwe muziek en die lijkt elke keer vooraf te gaan aan een dj set van de verschillende leden die livegestreamd wordt op Twitch.

Op “twisted” krijgen we van de Brockhampton boys naast Kevin enkel maar Jabari Manwa, die we vorige week voor de eerste keer hoorden zingen op “N.S.T.”, en bearface, die niet veel verder komt dan wat ooh’s en yeah’s, te horen. Wel werkten ze samen met Ryan Beatty, hun vaste gastzanger bij live optredens, en de 22-jarige Britse r&b zanger Christian Alexander. “twisted” zelf gaat de minder harde kant op dan we vorige week te horen kregen, qua stijl leunt het het dichtst aan bij Ginger. Met zinnen als ‘They keep twistin’ up my words, shawty. Got me stuck right in the dirt, shawty.’ klinkt de tekst ook vrij donker en melancholisch.

“M.O.B.”, wat staat voor Money Over Bitches, gaat er dan wel weer iets steviger tegenaan en klinkt het meest als een classic Brockhampton nummer. Het nummer start kalm, maar tijdens Kevins eerste verse voel je het tempo al stijgen tot het ontploft bij Matt en Dom. Het enige wat we nog missen in dit nummer om het compleet te maken, zijn de bijdrages van Merlyn en Joba.

Wie langer dan een week van deze twee nummers wil genieten kan ze gratis downloaden op hun site want naar alle waarschijnlijkheid zullen ook deze volgende week verwijderd worden van YouTube. Wat wel zeker is, is dat de jongens 11 mei 2021 in de Ancienne Belgique staan en wie nog tickets wilt moet zich haasten want het concert is bijna uitverkocht.

Instagram Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Champion & JENNIE - "Slow Motion"

Eind 2022 bracht BROCKHAMPTON hun laatste album TM uit. Een einde aan hun hoofdstuk als groep, maar niet als muzikanten. Deze maand…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.